avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... continuarea concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

continuarea concediului de crestere copil

buna ziua as avea si eu cateva nelamuriri: sunt in ccc pana la 31 dec 2012 si pe 26 a venit cel de.al doilea copil ce acte imi trebuie pt dosar?, am inteles ca trebuie o adeverinta de prelungire a suspendarii contractului de munca dar intre timp firma sa desfiintat, cum procedez?.... apoi daca in perioada aceasta cat am stat in ccc, sotul are pfa (deci venituri au fost), nu pot adauga la calculul indemnizatiei a doua veniturile care au intrat de pe pfa-ul sotului?....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:33, 21 Noiembrie 2012
1. Ati scris ca al doilea copil s-a nascut pe 26 dar nu ati spus luna si anul.

2. Precizati datele de mai sus si va raspund la intrebarile dvs.
pe 26.10.2012 iar primul copil este nascut pe 31.12.2010
1. Deoarece al doilea copil este nascut inainte de a se termina CCC1 dvs. veti intra direct din CCC1 in CCC2 incepand cu ziuya urmatoare aceleia in care se termina CCC1.

2. - Deoarece firma s-a desfiintat (era bine sa spuneti cum a facut asta) trebuie sa mergeti la lichidatorul judiciar sa va dea decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM).
- Cu aceasta decizie va prezentati la Primarie si completati cererea pentru CCC2.

3. Indemnizatia pentru CCC2 este egala cu aceea pentru CCC1 dar:
- nu mai mult de 3400 lei daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mult de 1200 lei daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.

4. - Numai daca vrea sa intre soutul in CCC2 atunci se va calcula o alta indemnizatie avnd ca baza de calcul veniturile nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- Dar pe perioada de CCC2 va trebui sa suspende activitatea de PFA.

5. - Pe perioada dintre nasterea celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 beneficiati de de 600 lei pe luna (in plus, pe langa indemnizatia pentru CCC1).
- Mergeti la Primarie si solicitati acesti 600 lei.
1.m.am interesat si firma la care am lucrat inca nu sa desfiintat dar va fi preluata de o alta firma si asta inca nu se stie sigur de cand (se fac demersurile de unire de prin aprilie anul curent dar nu s.a finalizat nimic inca )
2.am fost la primarie si mi.a zis sa aduc act aditional de incetare a cim, o adeverinta precum ca se prelungeste suspendarea si inca un formular tip act aditional dat de primarie pe care trebuie sa.l completeze tot cei de la firma
3.intrebarile ar fi:
- daca imi trebuie un alt act aditional de incetare a cim sau este valabil cel care sa facut la ccc1 (avand in vedere faptul ca actul aditional la ccc1 s.a facut cu aprilie 2011 si eu termin perioada de concediu in 31.12.2012 la 2 ani de cand s.a nascut primul copil)
-daca am act de incetare mai trebuie si adeverinta si daca da de unde iau un model ca sigur fetele de la firma nu au mai avut cazuri

apropo va multumesc pt raspunsuri, sunteti un real ajutor pt cei care au nelamuriri, la institutiile in masura sa ne dea astfel de informatii se ridica din umeri
1. - Salariatul de la Primarie nu a inteles despre ce este vorba.
- Nu va trebuie un act de incetare a CIM ci numai de prelungire a suspendarii lui.
- Pentru asta faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC2.

2. - Angajatorul va emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM.
- Cu o copie dupa acaesta decizie mergeti la Primarie unde veti completa cererea pentru CCC2 (nu va trebuie nici o alta adeverinta in plus decat cea pe care ati dus-o pentru CCC1).

3. Sa nu uitati sa cereti cei 600 lei pentru 1 luna si 4 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare indemnizatie pentru al doilea copil Luiza80 Luiza80 Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti ce acte trebuie sa depun pentru a primii indemnizatia pentru al doilea copil, primul copil implineste 2 ani pe 3 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere copil diaconu oana diaconu oana Buna ziua! Prietena mea a fost in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani pana pe data de 02.08.2014. Pe 26.07.2014 a nascut al doilea copil. Va rog sa ... (vezi toată discuția)