Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
- in urma unui proces am fost condamnat la 1,6 ani inchisoare sub supraveghere, a avut loc si un recurs,solutia a ramas definitiva.Intrebarea mea este: Hotararea mi-o trimit cei de la Judecatorie prin posta sau trebuie sa ma duc eu la arhiva sa o caut acolo(procesul s-a terminat in data de 25.10.2012); in solutie spune ca trebuie sa ma prezint la Serviciului de Probatiune conform Programului de Supraveghere - acest program mi se comunica prin posta sau trebuie sa ma duc eu la acest serviciu.
Va multumesc mult!
Hotararea instantei de recurs se redacteaza in termen de 20 de zile de la pronuntare, apoi dosarul este restituit instantei de fond ( prima instanta).
Hotararile penale nu se comunica, prin urmare este necesar sa va adresati instantei de fond si sa solicitati eliberarea unei copii xerox a acestei hotarari.
Solicitati de asemenea si legalizarea acestei hotarari, cu mentiunea si modalitatea ramanerii definitive a hotararii de condamnare, iar ulterior va deplasati la Serviciul de Probatiune unde in functie de obligatiile stabilite in hotarare, veti primi lamuririle necesare cu privire la programului de supraveghere care se va derula pe perioada termenului de incercare.