avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare in urma unui proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare in urma unui proces penal

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
- in urma unui proces am fost condamnat la 1,6 ani inchisoare sub supraveghere, a avut loc si un recurs,solutia a ramas definitiva.Intrebarea mea este: Hotararea mi-o trimit cei de la Judecatorie prin posta sau trebuie sa ma duc eu la arhiva sa o caut acolo(procesul s-a terminat in data de 25.10.2012); in solutie spune ca trebuie sa ma prezint la Serviciului de Probatiune conform Programului de Supraveghere - acest program mi se comunica prin posta sau trebuie sa ma duc eu la acest serviciu.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:06, 20 Noiembrie 2012
mergeti dvs la arhiva si apoi la serviciul de probatiune.
Hotararea instantei de recurs se redacteaza in termen de 20 de zile de la pronuntare, apoi dosarul este restituit instantei de fond ( prima instanta).
Hotararile penale nu se comunica, prin urmare este necesar sa va adresati instantei de fond si sa solicitati eliberarea unei copii xerox a acestei hotarari.
Solicitati de asemenea si legalizarea acestei hotarari, cu mentiunea si modalitatea ramanerii definitive a hotararii de condamnare, iar ulterior va deplasati la Serviciul de Probatiune unde in functie de obligatiile stabilite in hotarare, veti primi lamuririle necesare cu privire la programului de supraveghere care se va derula pe perioada termenului de incercare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgentarea redactarii hotararii definitive i_vasea i_vasea S-a afisat pe internet sentinta procesului penal in care am fost judecat pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice art.336 NCP ... (vezi toată discuția)
"cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare." cyan cyan daca hotararea nu se comunica din diverse cauze (de ex. nu ajunge prin posta), cum se calculeaza termenul de recurs? data pronuntarii, data obtinerii de la ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat sau anulat? shubecu shubecu Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: HOTĂRÂRE 14.09.2015 În baza art. 337 C. pen. cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p., condamnă inculpatul ŞUBĂ ... (vezi toată discuția)