avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... parte civila in procesul penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

parte civila in procesul penal

Buna ziua.Sunt parte civila intr-un proces penal pt distrugere,alaturi de alte 30 de parti vatamate(mi-a fost avariata masina in urma unei explozii la un imobil din vina unor angajati ai unei sc,care au fost trimisi in judecata). Societatea respectiva mi-a dat bani sa imi repar masina, si am dat declaratie la politie ca nu mai am nici o pretentie.
Nu as dori sa ma prezint la instanta pt ca lista de parti vatamate si martori e foarte mare. Ce inscrisuri as putea sa trimit la instanta pt a nu mai fi citat? Memoriu sau altceva?
Va multumesc.Cu respect.
Cel mai recent răspuns: nutzzu , utilizator 18:17, 19 Noiembrie 2012
Daca nu v-ati constituit parte civila, veti fi citat doar in calitate de parte vatamata, dar nu este obligatorie prezenta dvs.
O adresa din care sa rezulte ca v-ati recuperat prejudiciul si nu mai aveti alte pretentii fata de inculpat. Mentionati nr de dosar termenul de judecata si semnati .
Initial m-am constituit parte civila ,dar primind banii,am dat declaratie ca nu mai am alte pretentii,fapt pt care nu doresc sa fiu chemat la judecatorie in calitate de parte vatamata.
Va multumesc.Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni "volatilizate"!!! aidailda aidailda Buna ziua, In data de 22 august 2008 in locul masinii, parcata regulamentar, nu am gasit decat o gramada de fiare. Masina fusese avariata total de un auto ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident rutier, declaratii dupa accident ''in alb'' raduana raduana Buna ziua. In data de 02.05.2016, am avut un accident rutier(masina era oprita regulamentar pe dreapta, cu avarii) si din spate am fost acrosati vreo 10 ... (vezi toată discuția)
Despagubire - accident rutier sapteleion sapteleion In urma unui accident rutier soldat cu vatamare corporala din culpa, la finalul a doi ani de judecata, nu am ajuns la o intelegere cu inculpatul, pe parte ... (vezi toată discuția)