Firma la care lucrez are inregistrata din anul 2008 o marca individuala combinata, avand partea verbala NUMEMARCA pentru servicii pe clasa NISA 42.
In 2012 o alta firma, cu care nu avem nici o legatura a inceput sa foloseasca denumirea NumeMarca pentru a denumi serviciile sale. De asemenea acum 15 zile a depus 2 cereri de inregistrare la OSIM pentru aceasta marca (atat individuala combinata - elementul figurativ fiind aproape identic cu al nostru cat si verbala), ambele pe mai multe clase: 9, 16, 41, 42.
Serviciile care ei le ofera sunt similare cu ce oferim si noi - servicii Business to Business - online.
Cum ne-ati sfatui sa procedam?
Noi ne-am gandit sa:
1. facem opozitie la inregistrarea marcilor lor dar nu stim daca sa facem pentru toate clasele pe care au cerut ei inregistrarea sau doar pe clasa pe care avem noi marca
2. sa le transmitem o notificare prin executor judecatoresc prin care sa ii informam ca ne utilizeaza marca fara acordul nostru si sa le solicitam sa nu mai utilizeze marca si de asemenea sa plateasca daune interese (nu prea ne dam seama cum sa le calculam?). De asemenea nu am gasit un model de notificare, desi am cautat peste tot.
Fiind o firma din 2012 cred ca cel mai bine ar fi sa idetificati daca e o eroare sau chiar vor sa beneficieze de renumele Dvs in dezvoltarea afacerii. Eu va sugerez sa luati legatura cu ei in prima faza in care sa le explicati situatia si sa ajungeti la o intelegere. Am auzit de procese pe o marca care au durat aproape zece ani si inca nu s-au incheiat. Poate reusiti totusi prin intelegere sa rezolvati situatia fara sa bateti drumul la tribunal.
Cu atat mai mult trebuie sa incercati o intelegere. Daca tot au o cifra de afaceri atat de mare poate vor sa le vindeti afacerea...:) Inainte de a-i da in judecata va trebui sa demonstrati ca ati incercat o intelegere prin mediere deci ardeti o etapa care oricum se prefigureaza.
1. Formulati Observatii in care invocati motive absolute de refuz la inregistrare - temeiul legal art. 5 din legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice
2. Formulati Opozitie intemeiata pe art 6 din aceeasi lege
3.Referitor la notificarea prin executor, apreciez ca nu este utila in acest stadiu deoarece nu cred ca ar rezolva problema.
Referitor la clase, problema sa pune la modul urmator:Daca doriti sa le utilizeze marca doar pentru anumite clase, mentionati acest lucru in opozitie.
Modele nu stiu daca gasiti pe internet.Va pot ajuta cu cele utilizate de noi daca imi lasati o adresa de mail!