avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

Buna seara.Am si eu o nelamurire in privinta reabilitarii amenzii penale,care este de 3 ani,dar daca intre timp intervine un alt dosar penal pt alta cauza,are vreo legatura cu termenul de 3 ani,de la data platii amenzi?Termenul de 3 ani este independent de celalalt dosar?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:57, 19 Noiembrie 2012
In cazul dvs intervine reabilitarea de drept, daca in interval de 3 ani de la ramanerea definitiva a sentintei prin care s-a aplicat amenda penala nu ati mai savarsit nicio alta infractiune.
In cazul in care ati comis o alta infractiune, aceasta fapta nu se reabiliteaza, ci se va sterge din cazier odata cu intervenirea reabilitarii pentru ultima infractiune savarsita.
mai mult ca sigur ca acum in cazier apare daca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru cea de-a doua fapta situatie in care nu veti putea fi reabilitat.
mai mult judecatorul care va judeca cea de-a doua fapta va avea in vedere faptul ca nu ati inteles nimic din clementa legii ce vi s-a dat la aplicarea acelei amenzi penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal gaby_flo gaby_flo se poate ca complicele sa aiba aceeasi vina ca autorul?daca ne face dosar penal sau cazier se poate sterge in timp si cum?care e procedura?va multumesc (vezi toată discuția)
Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)