avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept penal

se poate ca complicele sa aiba aceeasi vina ca autorul?daca ne face dosar penal sau cazier se poate sterge in timp si cum?care e procedura?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 01:29, 23 August 2010
Conform Cp complicele primeste aceeasi pedeapsa ca si autorul, insa depinde de imprejurarile in care s-a savarsit fapta si de datele personale ale inculpatului.
In cazul in care s-a intocmit un dosar penal, condamnarea din cazierul judiciar va dispare numai dupa momentul intervenirii reabilitarii. Reabilitarea intervine prin curgerea termenului legal, dupa momentul executarii pedepsei.
Da, conform legii si complicele se sanctionaeaza cu aceeasi pedeapsa ca autorul faptei, insa, la individualizarea pedepsei se va tine cont de contributia adusa in cadrul activitatii infractionale , de gradul de vinoavatie, de forma de vinovatie.
Cazierul va redeveni curat prin intermediul reabilitarii care poate fi reabilitare de drept, in caz ca veti primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau reabilitarte judecatoreasca daca veti primi o pedeapsa cu executare intr-un loc de detentie-in penitenciar.
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
ContSters47264, utilizator
Codul penal roman prevede pentru complice aceeasi pedeapsa ca pentru autor, respectiv pedeapsa se aplica intre aceleasi limite atat pentru autor cat si pentru complice.
Conform prevederilor imperative ale art. 27 C.pen complicele la o fapta prevazuta de legea penala savarsita cu intentie se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se tine seama de contributiafiecaruia la savarsirea infractiunii, precum si de dispozitiile art. 72.
va multumesc pentru raspuns.am auzit de cazier ca se sterge in 6 luni.se sterge cu interventie la politie?sau singur?
ati primit hotarare definitiva? reabilitarea poate fi aplicabila dupa trecerea unui interval de timp care variaza in functie de infractiunea comisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea cazier judiciar- pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen. iulianm83 iulianm83 pe 05 07 2011 a ramas definitiva o hotarare prin care am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 2 ani .Cand imi pot ... (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen cosminn3l cosminn3l Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare... Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)