avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire la plata impozitului pe teren - veteran de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire la plata impozitului pe teren - veteran de razboi

Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, urmasii veteranilor de razboi, (sotiile), daca platesc impozit pe terenul arabil extravilan sau sunt scutiti de la plata; daca nu sunt scutiti, m-ar interesa in ce conditii platesc.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 19:14, 19 Noiembrie 2012
ART. 284 Facilităţi pentru persoane fizice.
(3) Impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren nu se aplică văduvelor de război şi văduvelor veteranilor de război care nu s-au recăsătorit.
(7^2) Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de la plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile, fâneţe şi păduri, în suprafaţă de până la 5 ha, se aplică pentru veteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit.

Persoana in cauza trebuie sa mearga la Asociatia veteranilor de razboi, cu documentele sotului si sa ceara Adeverinta de urams de razboi, cu aceasta merge la impozite si taxe si depune la dosarul fiscal, atentie sa solicite numarul de inregistrare, au fost multe cazuri cand actele sau pierdut, iar persoanele desi scutie au platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit teren extravilan veteran de razboi edparaschiv edparaschiv Buna ziua, Vaduva unui veteran de razboi nu a declarat la primarie terenul extarvilan. Anul acesta l-a declarat si i-au fost calculate la declarare ... (vezi toată discuția)
Vaduvele de veterani de razboi si taxele suporteru suporteru Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti si mie paragraful de lege care stipuleaza daca vaduvele de veteran de razboi sunt scutite sau nu de plata taxelor penbtru ca ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! O persoana cu grad de handicap accentuat care are domiciliul in Pitesti (la oras) poate beneficia de scutirea impozitului pe ... (vezi toată discuția)