avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit teren extravilan veteran de razboi
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit teren extravilan veteran de razboi

Buna ziua,

Vaduva unui veteran de razboi nu a declarat la primarie terenul extarvilan. Anul acesta l-a declarat si i-au fost calculate la declarare impozitele si penalitatile pe ultimii 5 ani desi la primarie este inregistrata ca si veteran de razboi ( este scutita la plata impozitului pe casa si pe calculatia de la primarie apare ca este veteran de razboi).
Este corect sa plateasca impozitul retroactiv sau trebuie sa plateasca doar amenda ca nu a declarat terenul?
Ma puteti ajuta cu actele normative?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:14, 17 Iunie 2013
Scutirea la plata impozitului pe terenurile arabile, fanete sau paduri se acorda in limita a 5 ha - conform art 284 alin 7^2- Cod fiscal:
(7^2) Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de la plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile, fâneţe şi păduri, în suprafaţă de până la 5 ha, se aplică pentru veteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit.
[ link extern ]

in conditiile in care terenul despre care vorbiti este incadrat in una din aceste categorii de folosinta si nu este mai mare de 5 ha si dna a depus actele care dovedesc calitatea de vaduva de veteran de razboi, in opinia mea trebuia sa achite doar amenda de nedeclarare.

Trebuie sa retineti si faptul ca orice facilitate/ scutire se aplica cu data de intai a lunii urmatoare depunerii cererii de acordare a scutirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri ramonailea ramonailea In cazul vaduvelor de razboi care nu s-au recasatorit, scutirile se aplica pentru terenurile extravilane care se afla pe raza localitatii de domiciliu? (vezi toată discuția)
Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi crysenc crysenc Buna ziua, Am si eu o intrebare - sper ca am nimerit bine categoria din forum, daca nu, poate ma puteti indruma - o persoana, vaduva a unui veteran de ... (vezi toată discuția)
Art 284 alin 7^2- cod fiscal valabil si pentru pasuni, fanete, vie, livada, balta, etc.? alex_yvan alex_yvan Buna ziua, Conform art 284 alin 7^2- Cod fiscal: Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de la plata impozitului corespunzător ... (vezi toată discuția)