avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta de hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta de hotar

Vreau sa construiesc o casa fara etaj. In proiect este prevazut un geam (la baie) pe peretele dinspre curtea vecinului. Din acest motiv primaria mi-a eliberat autorizatia de constructie cu conditia sa respect distanta de 19 decimetri de la hotar, cei de la primarie sfatuindu-ma sa iau legatura cu vecinul si sa semnez un act notarial in cazul in care doresc sa construiesc casa mai aproape de hotar. Vecinul insa nu mai doreste sa semnam acest act sustinand ca trebuie sa construiesc casa la distanta legala. Intentionez sa renunt la geamul dinspre curtea vecinului si sa construiesc casa la o distanta de 1 m fata de hotar. In acest caz trebuie modificat proiectul si ceruta o alta autorizatie de constructie? Si asta pentru ca vecinul s-a razgandit? Sau atata timp cat constructia nu are geamuri spre curtea vecinului ( deci respectand Codul civil) nu voi avea nici om problema?(nici cu vecinul nici cu primaria)?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 22:15, 2 Februarie 2009
Imi poate da cineva un sfat referitor la problema de mai sus? S-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie? Multumesc
pai daca aveti autorizatie de la primarie ea e data pe baza unui CU si a unui PAC pe care trebuie sa-l respectati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema geam la spatele casei vecinului prin care se uita in curtea mea SunSetter SunSetter Buna ziua, Problema mea e urmatoarea : vecinul din fata casei face cateva modificari imobilului si vrea sa puna si un geam la baie, geam care da fix in ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul iliev iliev Buna ziua. Vă rog dacă puteţi să mă lămuriţi într-o problemă :(. Stau la casa si a aparut urmatoarea problema: unul dintre peretii casei se afla la ... (vezi toată discuția)