avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurat RCA Carpatica obligat la plata despagubirilor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurat RCA Carpatica obligat la plata despagubirilor

Buna ziua !

Ma numesc Badulescu Mihai Vasile si am avut o asigurare RCA la Carpatica , societate care a refuzat plata despagubirilor catre Tudor Valeriu Marius .

In urma unui proces de 2 ani s-a ajuns la urmatoarele , citez :

Solutie: Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Tudor Valeriu Marius ca fiind formulată de o persoană fără calitatea procesuală activă, cerere majorată. Respinge cererea de intervenţie în interesul reclamantului formulată de intervenientul Tudor Victor. Admite în parte cererea de intervenţie în interes propriu formulată de intervenientul Tudor Victor în contradictoriu cu pârâţii Bădulescu Mihai şi SC Carpatica Asigurări SA , majorată. Obligă pe pârâta SC Carpatica Asigurări SA să plătească intervenientului Tudor Victor suma de 30859,10 lei cu titlu de despăgubiri şi suma de 1968 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă pe pârâtul Bădulescu Mihai să plătească intervenientului Tudor Victor suma de 19429,52 lei cu titlu de despăgubiri şi suma de 1239 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Mai multe detalii despre proces gasiti aici : [ link extern ] *

Ce pot face in cazul asta? Trebuie sa platesc eu 200 de milioane chiar daca am avut o asigurare valabila la Carpatica ? Ce sfaturi imi dati ?

Va multumesc anticipat !

Badulescu Mihai . mike_strongeru@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 18:23, 27 Noiembrie 2012
ar trebui sa luati legatura urgent cu un avocat, altfel sunteti bun de plata
Si in cel mai rau caz cum ma pot obliga la plata ?
Buna ziua,

In primul rand trebuie sa faceti recurs pentru ca, din moment ce aveti asigurare, nu ar trebui sa platiti nimic (dar nu ati dat forte multe detalii despre dosar), toate despagubirile fiind suportate de asigurator.
Dupa ce hotararea devine irevocabila, se poate trece la executarea silita a Dvs., fie prin poprire - pe conturi sau salariu, fie prin vanzarea la licitatie a bunurilor mobile sau imobile pe care Dvs. le detineti.

Succes.
Nu stiu daca ati fost asistat sau nu de un avocat la fond, dar daca doriti sa nu ramaneti obligat la plata si sa riscati sa fiti executat silit, trebuie sa apelati la un avocat specializat in astfel de cazuri si sa formulati de urgenta recurs.
Daca aveati o asigurare valabila la data accidentului, iar valoarea despagubirilor nu depasea valoarea maxima de despagubire stabilita prin Ordinul CSA, atunci nu este legala obligarea dumneavoastra la plata.
Puteti fi obligat la plata prin declansarea unei proceduri de executare silita (poprire, executare mobiliara sau imobiliara).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurat obligat la plata despagubirilor Justyn17 Justyn17 Buna ziua ! Ma numesc Badulescu Mihai Vasile si am avut o asigurare RCA , societate care a refuzat plata despagubirilor catre cel pagubit . In urma unui ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Despagubiri ca urmare a unui accident ionutmarin ionutmarin Acum un an, ca urmare a unui accident rutier, am avariat un stalp al Electrica. Desi aveam asigurare RCA, societatea de asigurare a refuzat sistematic ... (vezi toată discuția)