avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen prescriptie rectificare baza calcul salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen prescriptie rectificare baza calcul salariu

Buna seara.
Am un client care a chemat in judecată o institutie, pentru ca instanţa de judecată să hotărască :
- obligarea pârâtei la recalcularea salariul de baza de X lei, prin raportarea la salariul de incadrare de Y lei, incepand cu data de 01.09.2010
- obligarea pârâtei la recalcularea sporului pentru conditii periculoase de 7%, raportandu-se la salariul de baza de Z lei, incepand cu data de 01.09.2010
Clientul a introdus aceasta actiune in luna decembrie 2010, inlauntrul unui termen de 30 de la comunicarea deciziei de schimbare a incadrarii (functia publica de executie - functia contractuala de executie).

1. Pot sa promovez acelasi tip de actiune pentru alti clienti care nu au facut pana in prezent niciun demers legal, sau actiunea este tardiva?
2. Termenul de prescriptie este cel prevazut de art. 283 alin 1 lit c ) Codul Muncii - 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate, sau a unor despagubiri catre salariat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 19 Noiembrie 2012
In speta, nu sunt incidente prevederile art.268 alin.1 lit. c C.mun. ... Codul Muncii a fost republicat in data de 18.05.2011, astfel ca articol invocat de dvs a devenit art.268 in prezent.

In 2010 era in vigoare Legea nr.330/2009 care prevedea:
Art. 34
(1) Solutionarea contestatiilor in legatura cu stabilirea salariilor de baza individuale, a sporurilor, a premiilor si a altor drepturi care se acorda potrivit prevederilor prezentei legi este de competenta ordonatorilor de credite.
(2) Contestatia poate fi depusa in termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.
(3) Ordonatorii de credite vor solutiona contestatiile in termen de 10 zile.
(4) Impotriva masurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1) persoana nemultumita se poate adresa instantei de contencios administrativ sau, dupa caz, instantei judecatoresti competente potrivit legii, in termen de 30 de zile de la data comunicarii solutionarii contestatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare ordin de incadrare personal contractual plimbarici plimbarici Buna ziua, In luna ianuarie ca urmarea a majorarilor de 25% am primit un ordin prin care mi s-a majorat salariul de baza in care am constatat calcularea ... (vezi toată discuția)
Buna seara! anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant ... urban.man13 urban.man13 Buna seara! Anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant cu gradatia 0, cu salariul de incadrare 2094lei, respectiv salariul de baza 4190 lei. Acum de la ... (vezi toată discuția)
Contestație dispoziție stabilire salariu ciuruc ciuruc Am deposedat contestație la dispoziția de stabilire salariu din 1.02 .2017 si nu am primit nici un fel de răspuns. Ce fac acum? Cui ma adresez? (vezi toată discuția)