avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Mail fals (spoofing)
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Mail fals (spoofing)

Buna ziua,
Am o intrebare, am facut niste glume pe seama unui coleg, la modul ca i-am trimis niste mailuri false ( spoofing ) de pe adresa unui profesor (gen: Dpopescu@facultate.ro). Mail-urile erau ceva de genul: "Vino la facultate sa iti iei carnetul de student", "Nu e bun proiectul pe care mi l-ai trimis.." etc. Iar acum am fost amenintat de profesorul respectiv ca voi fi dat in judecata. As vrea sa stiu la in ce articol se incadreaza fapta (in cazul in care se incadreaza) si daca se incadreaza la in vreun articol cam care ar fi pedeapsa (amenda). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:16, 2 Decembrie 2012
articolul 48 din legea 161/2003 - falsul informatic.

Simularea Email-ului
Posta electronică pe Internet este deosebit de simplu de simulat, motiv
pentru care, în general, mesajele email nu pot fi credibile în lipsa unor facilităÑi cum sunt
semnăturile digitale. Ca exemplu, să considerăm schimbul de mesaje între două host-uri
Internet. Schimbul se produce folosind un protocol simplu care foloseste comenzi cu
caractere ASCII. Un intrus poate introduce cu usurinÑă aceste comenzi manual,
conectându-se prin Telnet direct la portul Simple Mail Transfer Protocol (SMTP). Host-ul
receptor are încredere în identitatea host-ului emiÑător, astfel că hackerul poate simula cu
usurinÑă originea mesajului prin introducerea unei adrese a emiÑătorului diferită de
veritabila adresă a hackerului. În consecinÑă, orice utilizator fără privilegii poate falsifica
sau simula mesaje de email.

[ link extern ]
Numai un judecator lipsit de simtul umorului v-a condamna pentru glume pe internet. Cel mai bine ar fi sa va cereti scuze si sa promiteti sa nu mai faceti asa ceva. Oricum organele de ancheta au treburi mai serioase decat sa va urmareasca penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail-ul este document oficial? ciprianr ciprianr Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo lege prin care e-mail-ul este considerat document oficial. Multumesc (vezi toată discuția)
Publicitate nesolicitata - cum scap de ea? darian72 darian72 Primesc zilnic zeci de mesaje publicitare pe adresa de email. As dori sa nu mai primesc aceste mesaje. Daca ma inregistrez intr-un registru gen \\\\" no call ... (vezi toată discuția)
Santaj informatic/date furate/imi cere bani DoruD DoruD Buna ziua Am primit un mail (in folderul Spam) de la un individ care sustine ca a instalat un malware pe un site pentru adulti , ca eu am accesat situl si el ... (vezi toată discuția)