Ce pot face in cazul unei achizitii directe....am patru ofertanti, iar unul dintre ei a prezentat un pret neobisnuit de scazut....criteriul de atribuire e pretul cel mai scazut (e o achizitie pe un proiect). Achizitia directa nu e procedura...as putea sa cer clarificari ref. la pret sau sa-l descalific cumva?? deoarece pretul nu e deloc realist..
Ce ma sfatuiti sa fac??
Chiar daca achizitia directa nu este o procedura supusa respectarii prev OUG, eu as cere clarificari si as proceda la respingerea ofertei numai daca ofertantul nu poate justifica pretul aparent neobisnuit de scazut.
Este vb de un contract de servicii...un serviciu prestat in 3 etape pentru care a ofertat foarte putin comparativ cu voumul de munca..si deplasare...cazare..etc...
totodata mentionez ca nu-mi doresc contestatii sau vreun control sa considere ca am restrictionat cumva participarea...deci ce fac??
Nu am prevazute nr. de ore, sau alte puncte de sprijin ....le-as cere la toti clarificari pe tema asta sa vad fiecare cum si-a normat munca ..ce sa cer??? o sa mi se raspunda ca astea sunt tarifele lor...
[Editat - timp de 30 de minute dupa ce ati postat un mesaj aveti posibilitatea sa il completati / corectati folosind butonul Editeaza, evitati va rog mesajele consecutive in acest interval. Multumesc]
Buna seara.
Pentru justificarea pretului serviciului (preturilor) declarate in referatul de necesitate si in nota privind valoarea estimata (pentru achizitia directa) trebuie prezentata o analiza de piata.
Aceasta analiza va cuprinde:
- oferte ferme ( semnate si stampilate) din partea a minim 3 firme prestatoare de servicii, conform referatului de necesitate.
- proces verbal de analiza a acestor oferte, semnat de o comisie (minim 3 membri) care sa justifice alegerea pretului si a firmei prestatoare.
Se pot solicita clarificari cu privire la numarul de personal implicat, nivelul de salarizare,nr. ore de prestare, documente din care sa reiasa pretul la furnizorii de servicii de transport si servicii hoteliere, precum si orice alte informatii cu privire la modul de fundamentare a pretului ofertat in raport cu toate cerintele dumneavoastra. Totodata, il atentionati ca daca nu se vor prezenta toate documentele conform solicitarii, veti proceda la respingerea ofertei. In orice caz, nu se poate lua o decizie de respingere fara aceasta solicitare de clarificari.
De acord dar considerati ca pot cere aceste lucruri fiind o achizitie directa??
Si apoi etapele sunt de 3000 lei *3...de acesti bani pot trimite o persoana care sa stea cateva ore in cei trei ani de contract (desi este de verificat financiar un an calendaristic) sa plateasca transportuil si cazarea ....sa fie la limita cu banii, pot sa nu aiba profit...nu??? Deci raspunsul lor poate sa ie si de acest gen nu?? ca nu le trb profit..