avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita leasing

Buna ziua,

Pe data de 27 ian 2011 am primit un ordin de executare silita pe un contract de leasing intocmit de executorul firmei de leasing, adica chiar ei, nu stiu cum sa zic, un alt birou de al lor , semnat, datat, cu numar de inreg etc . < Am avut un accident in urma caruia a rezultat dauna totala pe autovehicul, ei au incasat banii de la asigurari iar mie in urma calculelor lor nu-mi revenea decat epava evaluata la un pret exorbitant tot de catre ei si o suma infima, bineinteles ca nu am acceptat asa ceva. >
Motivul acestei executari a fost acela ca eu am refuzat sa semnez un act aditional pe care ei mi-l bagau fortat sa-l semnez ca parte a conractului(act aditional), astfel impunandu-mil fortat.

Mentionez ca nu am avut restante pe contract pana in momentul in care ei au facturat rate si dupa ce au incasat banii de la asigurator, facturi pe care ulterior mi-au spus sa nu le iau in seama pentru ca au fost o greseala din contabilitate, la noi in contabilitate bineinteles ca au fost inregistrate (la ei nu, conform unei adrese scrise primite din partea dumnealor). Problema cea mare e ca imediat dupa asta ei au intrat in procedura de reorganizare si va dati si dumneavoastra seama ca nu am mai avut cu cine sa discut. Mai precizez ca in derulare erau doua contracte separate si ei luau banutii pe care ii plateam pentru contractul care mai avea obiect si ii alocau celui care ramasese fara si tot asa ajungandu-se la restante pe care in final le-au compensat cu ce-mi propuneau initial ca si despagubire in urma accidentului.

Ce vreau sa intreb este :
- daca firma lor are sediul in IASI si a noastra in Botosani unde pot sa-i chem in judecata si care ar fi termenul legal in care se poate contesta acea executare silita ?
-am vre-o sansa de castig cu unii ca astia ?
-daca sunt in procedura de reorganizare si sa zicem ca am castig de cauza, am vre-o sansa sa vad vre-un banut ?
-pot face o sesizare ANAF-ului pentru acele facturi pe care ei nu le au in contabilitate fara sa ma trezesc cu un control de la ei(anaf) sau mai degraba garda financiara ? Ar fi o metoda de constrangere pentru a-i determina sa ma despagubeasca in vre-un fel ?
-e de competenta tribunalului sau a judecatoriei ?

Va multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
vinovatulfaravina, utilizator

Alte discuții în legătură

Notificare de reziliere societate leasing alexarpad2003 alexarpad2003 Am un contract cu RCI LEASING Romania IFN, am intarziat cu plata unor facturi iar soldul a ajuns la 30.000 RON ( cat 3 rate ). Am primit somatii, am primit ... (vezi toată discuția)
Leasing masina - proces pierdut SAlex123 SAlex123 Buna ziua, Acum un an am avut un accident cu masina, rezultand intr-o dauna totala. Masina a fost achizitionata in anul 2009 Noiembrie. Tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva mijloc fix Pop I Pop I Am urmatoarea situatie:In anul 2007 am achizitionat un cap tractor.In decembrie 2009,acest auto a fost distrus complet in urma unui accident .In acest sens ... (vezi toată discuția)