avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Masuri de luat in urma controlului fiscal - ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Masuri de luat in urma controlului fiscal - neindeplinite la termen

In urma controlului fiscal ni s-a dat o dispozitie prin care sau impus anumite masuri de luat pana la un anumit termen. Tin sa mentionez ca aceasta masura nu a fost dusa la indeplinire de catre compania noastra in termenul mentionat de acestia. Masura era sa inregistram in contabilitate doua achizitii intracomunitare ( doua facturi care reflecta achiziitiionarea de materiale. Inregistrarea efectiva a fost efectuata in luna octombrie deoarece atunci am intrat in posesia facturilor.
In urma unui control pt. recuperare TVA s-a cerut dovada inregistrarii acestora cf termenului solicitat de ei ( o declaratie prin care sa spunem cand s-a efectuat inregistrarea.) Cum inregistrarea a fost facuta in urmatoarea luna , mai mult ca sigur suntem pasibili de amenda, dorecs sa stiu daca exista vreo modalitate legala de evitare a penalizarii ( amenda intre 7000-10000) ?
Cel mai recent răspuns: radu7705 , utilizator 15:41, 21 Noiembrie 2012
nu inteleg de ce sa ei amenda. cel mult pot sa iti calculeze majorari la tva. dar daca se achita in maxim 30 zile de la termenul scadent nu se mai calculeaza penalitati ( cod de procedura fiscala). spui ca atunci ai primit factura si ai inregistrat-o in momentul in care primit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinregistrare factura intreprindere individuala lucianf lucianf Buna Detin o intreprindere individuala si de un an aduc si marfa ( mobila ) din uniunea europeana ( sunt inegistrat in ROI cu nr de TVA) . Am facut o ... (vezi toată discuția)
If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)
D.390 kerekesmargo kerekesmargo serviciul intracomunitar prestat de o firma din HU -platitor de tva -in septembrie (21.09.2011), facturat in octombrie 12.10.2011 (data ... (vezi toată discuția)