Detin o intreprindere individuala si de un an aduc si marfa ( mobila ) din uniunea europeana ( sunt inegistrat in ROI cu nr de TVA) .
Am facut o prostie in necunostinta de cauza in sensul ca am luat mobila si pentru mine iar factura de la furnizorul extern nu am inregistrat-o deloc pentru a beneficia de mobila respectiva la pretul de achizitie fara TVA . Problema este ca am facut asta de 2 ori.
De ce sanctiune sunt pasibil in cazul in care la un control se depisteaza faptul ca nu am inregistrat cele doua facturi .
Nu are importanta inregistrarea facturii. Daca ati facut nota de intrare receptie(o puteti face si acum cu acea data)inregistrati-o in Raportul de gestiune,daca I.I.efectueaza operatiuni cu amanuntul,daca nu ramane in depozit,urmand a face vanzare catre dvs.ca persoana fizica.
Banuiesc ca plata catre furnizor este evidentiata in contul de la banca al I.I.,suma platita la cursul BNR din data platii fiind trecuta in Registrul jurnal de incasari si plati.
Inteleg ca facturile au fost emise de furnizorul intracomunitar catre I.I. In acest caz,potrivit art.126 alin.(4)lit.b).din Codul fiscal,nu sunt operatiuni impozabile in Romania achizitiile intracomunitare de bunuri,care nu depasesc pe parcursul anului calendaristic curent sau...
plafonul de 10000 euro. Peste aceasta valoare trebuia sa depuneti declaratia 390 si decontul de TVA pentru achizitiile respective. Nedepunerea acestora la termen constituie contraventie ,ce poate fi sanctionata cu amenda conform art.219^1 din Codul de procedura fiscala. In ce priveste eventuale infractiuni,luati legatura cu un expert contabil,care in baza documentelor ce le detineti, poate stabilii calea de urmat.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.