avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Neinregistrare Factura Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Neinregistrare Factura Intreprindere Individuala

Buna

Detin o intreprindere individuala si de un an aduc si marfa ( mobila ) din uniunea europeana ( sunt inegistrat in ROI cu nr de TVA) .

Am facut o prostie in necunostinta de cauza in sensul ca am luat mobila si pentru mine iar factura de la furnizorul extern nu am inregistrat-o deloc pentru a beneficia de mobila respectiva la pretul de achizitie fara TVA . Problema este ca am facut asta de 2 ori.

De ce sanctiune sunt pasibil in cazul in care la un control se depisteaza faptul ca nu am inregistrat cele doua facturi .
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:33, 16 Decembrie 2013
Nu are importanta inregistrarea facturii. Daca ati facut nota de intrare receptie(o puteti face si acum cu acea data)inregistrati-o in Raportul de gestiune,daca I.I.efectueaza operatiuni cu amanuntul,daca nu ramane in depozit,urmand a face vanzare catre dvs.ca persoana fizica.
Banuiesc ca plata catre furnizor este evidentiata in contul de la banca al I.I.,suma platita la cursul BNR din data platii fiind trecuta in Registrul jurnal de incasari si plati.
Din pacate nici plata nu este facuta din contul Intreprinderi Individuale, este facuta din contul de persoana fizica.

In caul asta, neregula ce am facut-o, este contraventie sanctionata cu amenda sau este infractiune grava?
Inteleg ca facturile au fost emise de furnizorul intracomunitar catre I.I. In acest caz,potrivit art.126 alin.(4)lit.b).din Codul fiscal,nu sunt operatiuni impozabile in Romania achizitiile intracomunitare de bunuri,care nu depasesc pe parcursul anului calendaristic curent sau...
plafonul de 10000 euro. Peste aceasta valoare trebuia sa depuneti declaratia 390 si decontul de TVA pentru achizitiile respective. Nedepunerea acestora la termen constituie contraventie ,ce poate fi sanctionata cu amenda conform art.219^1 din Codul de procedura fiscala. In ce priveste eventuale infractiuni,luati legatura cu un expert contabil,care in baza documentelor ce le detineti, poate stabilii calea de urmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii din u.e. fara tva G.V. G.V. Buna ziua, daca am ofactura de achizitii fara Tva din Germania, ce declaratie trebuie sa depun la fisc? Multumesc (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare-in conditiile neiregistarii in acest scop maryangel49 maryangel49 In 23.08.2007,am achizitionat un tractor Casee second hand din Germania.La aceea data societatea nu era inregistrata ca platitor de tva ,deci am mers la Adm. ... (vezi toată discuția)
Contestare declaratia 390 AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER stie cineva ce argumente as putea folosi pentru a justifica nedepunerea declaratiei 390 in termen (trimestru aferent iportului intracomunitar) conform art. 219 ... (vezi toată discuția)