avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort. Am 2 copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort. Am 2 copii minori

Sunt casatorita de 18 ani, am doi copii: unul de 15 ani, iar celalalt de 17 ani. M-am separat de sotul meu de 1 an, deoarece nu mai eram o familie de ceva timp. Doresc sa stiu unde pot inainta actele pentru a putea divorta pe cale amiabila. Copii au ramas cu mine in tot acest timp. Se poate primii pensie alimentara de cand a plecat, sau numai de cand introduc divortul ? Va multumesc mult pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 12:39, 20 Noiembrie 2012
Pe cale amiabila o puteti face la notar. Cheltuielile privind intretinerea copiilor , programul de vizita, domiciliul stabil a minorilor, sunt cuprinse intr o conventie-acord parental , act prealabil eliberarii certificatului de divort si dupa efectuarea anchetei psihosociale si audierea in cazul dvs a minorilor.
la instanta, divort prin acord, exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti, stabilirea locuintei minorilor la domiciliul dv, obligarea sotului la plata pensiei de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face legal in acest caz special? divort cu minori doryen doryen iata pe scurt cazul: Dupa patru ani de casatorie legala,sotia este fortata sa plece din domiciliul conjugal de carte sot, care pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Ancheta autoritatea tutelara Ramona1982 Ramona1982 In cazul unui divort cu minori se mai face control din partea autoritatii tutelare la domiciliul mamei sau a tatalui pentru a se vedea daca indeplineste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)