am o salariata care revine din CIC dupa un an de zile.In perioada de pana la 2 ani beneficiaza de program redus?Salariul se poate modifica in vreun fel?Care este temeiul legal.va multumesc
OUG96/2003
Art. 17
(1)Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.
(3)Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4)În cazul în care angajatorul asigură în cadrul unităţii încăperi speciale pentru alăptat, acestea vor îndeplini condiţiile de igienă corespunzătoare normelor sanitare în vigoare.
Daca copilul a depasit varsta de 1 an nu mai exista posibilitatea legala a unui program redus decat daca aceasta posibilitate este prevazuta in CCM aplicabil unitatii.
Daca copilul a depasit varsta de 1 an nu mai exista posibilitatea legala a unui program redus decat daca aceasta posibilitate este prevazuta in CCM aplicabil unitatii.
Aici legea e partinitoare....copii trebuiesc alaptati doar pana la 1 an....? Intrebarea era mai mult retorica........
Hey, nu pe d-voastra va luam la rost, dl tudorvaleriu! :) eu va apreciez f mult, m-ati ajutat de mai multe ori pe acest forum si imi place intotdeauna modul in care va formulati raspunsurile :) Era asa....un iz de ironie amara la adresa legii....
Sunt sigura ca ai nostrii carmuitori au facut un studiu serios si au ajuns la concluzia ca un copil de 1 an se poate duce sa isi ia laptele de la piata :))
Concediu crestere copil
asx
Urmeaza sa ma intorc din concediu de crestere copil pentru care am optat pentru perioada de 1 an .Conform legii
pot beneficia de program redus de 6 ore pana ... (vezi toată discuția)