avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... timp redus de lucru
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

timp redus de lucru

Mai este valabila legea prin care mamele copiilor pana in doi ani ,care se intorc la lucru, beneficiaza de reducerea timpului de lucru cu 25%? Eu am nascut in 05.09.2011, am solicitat indemnizatia pentru 1 an, ma voi intoarce la lucru inainte de un an ca sa beneficiez si de stimulentul de 500 lei lunar si daca este posibil as solicita si reducerea timpului de lucru. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:10, 24 Mai 2012
1. OUG 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã spune:

Art. 17. - (1) Angajatorii sunt obligaţi sã acorde salariatelor care alãpteazã, în cursul programului de lucru, douã pauze pentru alãptare de câte o orã fiecare, pânã la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasãrii dus-întors de la locul în care se gãseşte copilul.
(alineat modificat prin art. unic pct. 5 din Legea nr. 25/2004, în vigoare de la 14 martie 2004)
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alãptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sãu de muncã cu douã ore zilnic.
(3) Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncã, acordate pentru alãptare, se includ în timpul de muncã şi nu diminuiazã veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.

2. - Ce stiti dvs. era prevazut in CCMUNN pe anii 2007-2010 care nu mai este valabil acum.
- Verificati daca in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii aveti o asemenea prevedere si atunci aveti acest drept.
Veti putea beneficia de reducerea programului de lucru cu 2 ore zilnic,doar pana ce copilul implineste varsta de 1 an,in cf. cu prevederea art.17(2)din OUG96/2003,modificata si aprobata prin Legea 25./2004.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul maternal carmen f carmen f Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca art 17 din OUG 93/2006 se aplica la intoarcerea din concediul maternal dupa 1 an de zile? Mai exact ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru alaptare rusualina rusualina Buna ziua, As avea o nelamurire in legatura cu pauza de alaptare. M-am intors din concediul de maternitate (am optat pentru 1 an) si am inteles ca pot opta ... (vezi toată discuția)
Program de sase ore la revenirea din concediu pentru cresterea copilului kinder27 kinder27 Am dreptul la program de sase ora la revenirea din concediu de crestere copil, pana la implinirea varstei de doi ani ? Mentionez ca am nascut in mai 2011 si am ... (vezi toată discuția)