avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie dupa cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie dupa cic

buna ziua
asi dori sa stiu cum este cel mai bine sa procedez
am fost in concediu de crestere a copilului pana in data de 10 noiembrie, la reintoarcerea la servici mi-au dat acelasi post dar au redus foarte mult salariul de la 1000lei la 600 lei, nu vreau sa mai continui la acel loc de munca, cum pot renunta cel mai bine?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 16:03, 20 Noiembrie 2012
Nu este legal sa vi se reduca salariul fara acordul dvs. Promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului.

Art. 10 alin. 7 din Legea 202/2002:

La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Pentru a renunta la locul de munca respectiv aveti variantele: demisie cu sau fara preaviz sau incetarea c.i.m cu acordul partilor.
Avand in vedere ca angajatorul si-a incalcat obligatiile asumate prin c.i.m, puteti demisiona fara preaviz.
salariul l-au redus la tot departamentul deci nu cred ca ii pot ataca in instanta. va multumesc mult pt raspuns
Important este modul in care a fost redus. Ati semnat vreun act aditional de modificare a salariului?
Salariul redus este sub salariul minim prevazut de lege ... prin uremare, puteti depune o sesizare la ITM in acest sens...
@freeelis

Poate fi vorba de o suma neta.

Alte discuții în legătură

Modificare salariu la reîntoarcerea din concediu de crestere copil Alina Roșca Alina Roșca Bună ziua. Doresc să vă întreb dacă la reîntoarcerea la serviciu din concediu de crestere copil angajatorul are obligația de a păstra același salariu ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)