avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

buna seara !! am lucrat la firma din ianuarie si pana in oct 2012, nu am primit salariu pe ultimile 3 luni iar patronul m-a concediat . am facut sesizare la camera de munca si am primit raspuns ca nu aveam nici macar contract de munca inregistrat la ITM.ocazie cu care firma a fost sanctionata. Mi s-a recomandat sa fac plangere la judecatorie pentru recuperarea prejudiciului . Cum trebuie sa procedez ??? Ce documente sa anexez la judecatorie??pentru a mi se intocmi contractul de munca si sa -mi recuperez salariul, concediul de odihna si eventualele daune. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 21 Noiembrie 2012
Trebuie sa deschideti actiune in instanta civila, sectia asigurari sociale si conflicte de munca, completand un formular pe care il gasiti la arhiva tribunalului.
Nu se platesc taxe de timbru pentru conflicte de munca.
In nota de chemare in judecatatrebuie sa furnizati documente (daca aveti), legate de faptul ca in perioada ..... ati lucrat la firma ..... pe care o actionati in judecata.
Documente: fisa de aptitudini, fisa individuala ssm, contract individual de munca semant de dvs. si firma, fluturasi de salariu,orice alt document primit de la firma primit pe numele dvs.
Anexati copie dupa sesizarea dvs. la ITM, precum si adresa primita de la ITM, cu modul de rezolvare a sesizarii dvs.
Puteti nominaliza martori care sa poata confirma ca in perioada .... ati lucrat la firma ......
In cererea de chemare in judecata solicitati inregistrarea CIM, plata salariilor restante la nivelul sumei mentionate in CIM, daune morale, plata cheltuielilor de judecata.
Cheltuieli de judecata pot fi: onorariu avocat (daca puneti unul), onorariu expert tehnic judiciar (daca se solicita de catre instanta sau de dvs. o expertiza tehnica judiciara in specialitatea resurse umane)
Nu exista niciun formular tipizat pentru cererea de chemare in judecata ... actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si va avea mai multe capete de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba impotriva angajatorului ina_enache ina_enache Recent am aflat ca in ultimele luni am lucrat la negru, angajatorul nedorind sa-mi elibereze fise fiscale, adeverinte si alte documente folosind diferite ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie să fac dacă mi se refuză plata zilelor de concediu, dar mi se propune acordarea de șomaj, deși firma s-a închis? Anca N. M. Anca N. M. Bună ziua! Am lucrat 18 luni, timp în care am avut doar 6 zile de concediu; firma s-a închis iar angajatorul refuză să-mi plătescă restul zilelor de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a dat salarii timp de 6 luni viu viu Buna ziua, Nu am primit salariul aferent a 6 luni lucrate. Firma are sediul social in Bucuresti, punctul de lucru in Targoviste, eu apartin cu domiciliul ... (vezi toată discuția)