avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum se platesc vatamariile corporale de asigurator?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum se platesc vatamariile corporale de asigurator?

sa zicem sant peste 20 de zile de ingrijiri medicale asiguratoru cum le plateste?in functie de ce tine cont?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 18:14, 1 Februarie 2009
Plateste, pe cale amiabila, in functie de actele doveditoare pe care le depuneti: cheltuieli cu medicamentele, diferenta dintre veniturile pe care le realiza inainte de accident si cele primite in caz de boala; pe cale amiabila nu se platesc daune morale, intrucat, afirma ei, nu se pot cuantifica. In cazul in care are loc un proces pentru vatamare corporala din culpa, partea vatamata, daca s-a constituit parte civila, poate primi, pe langa daunele materiale si pe cele morale, stabilite de instanta de judecata in cadrul procesului. Dupa raminerea definitiva a hotararii, asiguratorul plateste sumele care vor fi retinute in sarcina sa, in baza asigurarii RCA a inculpatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare prin accident auto flamyyo flamyyo Am dat de un necaz Ma deplasam catre serviciu cu masina societatii ora 7:45 conditii ploaie Am ajuns din urma un camion de tonaj care avea ceva probleme cu ... (vezi toată discuția)
Accident auto lucian33 lucian33 am avut un accident auto cu neacordare de prioritate cu vatamare corporala,din care am 40 de zile medicale,iar cel care a produs accidentul nu vrea sa dea ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala crysta crysta cati bani se pot cere ca daune in cazul unui accident rutier in care victima a suferit vatamari corporale iar certificatul medico-legal este de 10 zile. Ce ... (vezi toată discuția)