Tatal meu a fost impuscat in Revolutia 89. Eu am ramas orfan + mai am 3 frati, cu mama. Dincolo de toate discutiile si paralelele care s-au facut intre situatia noastra, a celor ramasi orfani dupa aceasta Revolutie, si cei ramasi orfani dupa Holocaust, ma intereseaza, clar si concret, in ce masura pot sa am succes cu un demers care sa demonstreze egalitatea celor doua situatii (cel putin egalitatea). Urmasii celor care-au murit sau au fost chinuiti in Holocaust, primesc scuzele statului in bani (si cred ca nu doar in bani) pe toata linia, din tata-n fiu, din cate stiu. Acelasi lucru vreau sa-l cer si eu, indemnizatie reparatorie pentru toata viata si pe toata linia pt urmasii celor decedati. Iar, daca nu (desi e demonstrabil si intrutotul echitabil), cel putin pt descendentii directi ai celor ucisi fara nici un rost, si fara nici o insemnatate. Doar 'pur si simplu'.
Multumesc,
Nu cred ca va poate raspunde cineva la aceasta intrebare. Daca aveti resursele necesare puteti incerca sa dati statul in judecata. Imi pare rau pentru pierderea suferita.
Revolutie-holocaust
ioannn
Tatal meu a fost impuscat in Revolutia 89. Eu am ramas orfan + mai am 3 frati, cu mama. Dincolo de toate discutiile si paralelele care s-au facut intre ... (vezi toată discuția)