avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Revolutie-Holocaust
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Revolutie-Holocaust

Tatal meu a fost impuscat in Revolutia 89. Eu am ramas orfan + mai am 3 frati, cu mama. Dincolo de toate discutiile si paralelele care s-au facut intre situatia noastra, a celor ramasi orfani dupa aceasta Revolutie, si cei ramasi orfani dupa Holocaust, ma intereseaza, clar si concret, in ce masura pot sa am succes cu un demers care sa demonstreze egalitatea celor doua situatii (cel putin egalitatea). Urmasii celor care-au murit sau au fost chinuiti in Holocaust, primesc scuzele statului in bani (si cred ca nu doar in bani) pe toata linia, din tata-n fiu, din cate stiu. Acelasi lucru vreau sa-l cer si eu, indemnizatie reparatorie pentru toata viata si pe toata linia pt urmasii celor decedati. Iar, daca nu (desi e demonstrabil si intrutotul echitabil), cel putin pt descendentii directi ai celor ucisi fara nici un rost, si fara nici o insemnatate. Doar 'pur si simplu'.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ioannn , utilizator 21:24, 20 Noiembrie 2012
corectie

Eroii din Revolutie nu au murit fara nici un rost. Avem libertatea pentru care am luptat. Putea fi victima oricare dintre noi. Avem insa si probleme... Doar ca actuala "conducere" a statului a cam uitat... Poate ar trebui sa le aducem aminte, ca si in ianuarie a.c. in Bucuresti, cu ceva pietre de bordura, datorita cui si pentru ce au ajuns acolo.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
ContSters184021, utilizator

ioannn a scris:

Urmasii celor care-au murit sau au fost chinuiti in Holocaust, primesc scuzele statului
...

Va referiti la statul Roman sau la statul German?

Cu observatia ca aceasta s-a intamplat dupa debarcarea in Normandia a trupelor USA si dupa raderea Berlinului de catre aliati.
Altfel nu cred ca statul German (celebru prin Adolf Hitler) ar mai fi acordat scuze cuiva. :D

Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
ContSters184021, utilizator
Acquis-ul comunitar face inutil raspunsul la ceea ce intrebati.
Astept raspuns de la dvs., avocatii care ma puteti sfatui.
Multumesc,

Si ba da, taica-meu a murit fara rost, ca toti ceilalti dealtfel, pt. ca Iliescu se putea instaura oricum, si fara sa moara oameni; sistemul era deja acolo, iar oamenii au fost ucisi doar pt. cosmetizare. Pt. a oferi o cosmetica buna situatiei. Atata tot si nimic mai mult. Libertatea de care vorbiti beneficiem de ea nu pt. ca au murit oameni, ci datorita loviturii de stat.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revolutie-holocaust ioannn ioannn Tatal meu a fost impuscat in Revolutia 89. Eu am ramas orfan + mai am 3 frati, cu mama. Dincolo de toate discutiile si paralelele care s-au facut intre ... (vezi toată discuția)
Ion victor antonescu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu.[/b] Ion Victor Antonescu a fost condamnat la moarte pentru ca, intre altele, a ordonat masacrul de la Odessa si deportarea evreilor si romilor la Bug, ... (vezi toată discuția)
Contestarea sau negarea holocaustului Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Trebuie sa incep cu o marturisire: Nu sunt evreu, iar Mordechai Buxbaum e doar una din \"roadele\" imaginatiei mele care uneori e putin prea zburdalnica. Cu ... (vezi toată discuția)