avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii la operator telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii la operator telefonie mobila

Buna seara. Numele meu este C. Elena si as dori sa va adresez o intrebare legata de o datorie pe care o am la reteaua de telefonie preluata de firma de recuperari [ editat].abonamentul l-am facut in urma cu 6 ani la varsta majoratului(stiu ca nu are relevanta dar la varsta aceea nu ma gandeam atat de mult la repercursiuni) pe care l-am achitat circa un an de zile dupa care am incetet sa mai platesc abonamentul din motive financiare.de circa un an jumatate primesc in mod constant plicuri de la acesta firma in care sunt amenintata ca voi fi data in judecata .tin sa precizez ca lucrez part-time intru-cat ei ma ameninta ca imi vor face poprire pe salariu.acest lucru este posibil?din cate am citit (pe internet cei drept )am inteles ca dupa 3 ani de zile de la inceperea creantei aceasta se prescrie.este adevarat? Va multumesc anticipat si sper sa nu fiu judecata dar stiti cum se spune:"da-mi Doamne mintea cea de pe urma"

[ identificarea persoanelor juridice contravine regulamentului de postare]
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:06, 25 Noiembrie 2012
Nu ati precizat concret de cand operatorul de telefonie va trimite in mod constant plicuri...
Termenul de 3 ani .,de prescriptie a dreptului de a solicita recuperarea unei datorii,opereaza in cazul in care in intervalul de 3 ani creditorul nu a desfasurat demersuri concrete pentru recuperare debit acumulat,ori in cazul dvs precizati ca operatorul staruie in comunicarea de somatii
Colega mea, av. Ioana Stoica a raspuns la o intrebare asemanatoare, astfel:

Este vorba de termenul general de prescriptie de 3 ani care incepe sa curga de la data cand se naste dreptul la actiune sau dreptul de a cere executarea silita.

In situatia in care creditorul nu actioneaza in acest termen pus la dispozitie de lege, dreptul sau de a mai cere recuperarea creantei se stinge. Prescriptia insa poate fi suspendata( din cauze expres si limitativ prevazute de lege) cat si intrerupta( de exemplu, atunc i cand creditorul va face orice notificare privind plata datoriei).

Daca nu detineti bunuri care sa fie urmarite, creditorul are la indemna si alte mijloace.

Exista si posibilitatea infintarii popririi asupra veniturilor realizate.

www.avocatnet.ro/content/for...
Notificarea nu e act intrerupator al termenului de precriptie.:)
Pana la executare silita, furnizorul ar trebui sa obtina intai un titlu executoriu, pt asta ar trebui sa va actioneze in judecata, daca va aparati in proces nu vor avea castig de cauza, dreptul lor la actiune fiind prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la firma de recuperare albandra albandra Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. de 3 ani platesc o datoriei la o firma de recuperari , un credit luat de la banca l-=a care ramasesem in urma ... (vezi toată discuția)
Abonament telefonie mobilă neplătit, amenințări cu executarea silită Ramona000 Ramona000 Buna am si eu o intrebare...prin 2016 miam facut abomament la orengi la un telefon pe 2 ani doar cu factura la curent si buletinul am platit circa 1 an de zile ... (vezi toată discuția)
Abonament pe persoana juridica , restanta 4 luni... - consecinte blecota blecota Salut, I-am lasat unui cumnat un abonament pe care il foloseam pe firma inainte sa dau faliment si abonamentul este pe firma, deci PJ. Cumnatul nu l-a mai ... (vezi toată discuția)