Buna tuturor. Ceva neobisnuit s-a intamplat si mi-e teama ca sunt eu naiva. As aprecia parerea cuiva specializat sau patit :)
Am restante la un card de cumparaturi, in valoare de cca 800( 3 luni de neplata) de RON. Ma suna de la banca si-mi spune sa achit, ii spun ca nu am si ca incerc o plata partiala. Imi spune ca o sa-mi creez probleme si imi recomanda sa depun cei cca 800 de ron (ceea ce ma aduce cu plata la zi) si cardul deblocat iar dupa 24 de ore pot sa-i retrag (pierd doar dobanda de retragere).
Mi-e teama ca odata depusi si avand in vedere ca sunt un rau platnic proaspat inregistrat la biroul de credite, imi vor bloca dreptul la retrageri de numerar de pe acel card- evident nu vreau sa dau 800 de RON dintr-un foc, desi stiu ca e datoria mea.
Credeti ca intr-adevar e banca bine intentionata ? Sa depun cei 800 in speranta ca doamna de la banca chiar vrea sa ma ajute ? Ea spune ca astfel o sa am o rata un pic mai mica, dar macar fara restante - cum a zis ea "o inginerie".
De obicei cand bancile blocheaza cardul de credit, nu mai revin asupra deciziei de deblocare. Acum depinde foarte mult si de politica bancii unde aveti contul de card deschis. De contractul incheiat cu aceasta.
Este de preferat sa incercati sa faceti plati partiale, pentru a nu se inainta dosarul Dvs. unei societati de recuperare a creantelor, avand in vedere ca ati intarziat mai mult de 90 zile alimentarea cardului respectiv.
Banca nu incearca sa va ajute si nici nu face "inginerii" cu clientii.
Bancile au proceduri cu care opereaza.
Dv. trebuie sa depuneti restanta integral, vi se va debloca cardul si veti putea in continuare sa operati cu el.
In caz contrar, cu plati partiale, cardul ramane blocat pana cand achitati intreaga restanta.
Daca nu achitati nimic riscati sa fiti inscris la Biroul de credite si nu mai vedeti credit 5 ani de-acum incolo de la nicio banca, plus ca oricum banca va va executa aceasta restanta cu costuri mai mari pentru dv.
Parerea mea este sa va imprumutati de undeva, sa va achitati restanta.
Multumesc ! Am depus si a 2-a zi s-a deblocat cardul si am putu sa-i retrag. Desi inteleg ca nu e nicio "inginerie", pentru mine a fost - pentru ca nu m-am gandit la varianta asta. Nu am pierdut decat dobanda de retragere care e infima si de acum sunt la zi cu plata. Ma bucur, totusi, ca cei de la banca au depus efortul de a evalua situatia si de a ma ajuta cu acest tip.
Multumesc pentru raspunsuri.
:offtopic: Procedurile nu sunt "inginerii". Termenul este peiorativ si duce cu gandul la smecherii in afara sau la limita legii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Poprire
george2015
Ajutați - ma sa inteleg
În urma credit avut la ING, după neplata a 5 rate am ajuns la o înțelegere cu banca, nu cu un executor ci cu banca, un angajat ... (vezi toată discuția)