avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie si insulta, comentare sentinte judecatoresti ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie si insulta, comentare sentinte judecatoresti in articole de presa

Buna ziua,
Am fost tinta unei "anchete jurnalistice" intr-un cotidian minor al unui ziarist obscur.
Pe baza declaratiilor unor persoane tocmite cu suta de grame s-a incropit un articol si un reportaj in care sunt prezentat ca un mare mafiot local care am cumparat magistrati, experti judiciari, politie si avocatii unui amarat caruia printr-o hotarare definitiva si irevocabila i-am furat un metru de teren. Absurd si revoltator. Articolul e impanat si tot felul de insulte la adresa mea. Intrebarea este: cum pot ataca aceasta sarada in instanta? Nu mai stiu ce e cu articolele din codul penal abrogate si anulate.
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 15:10, 22 Noiembrie 2012
Puteti ataca in instanta civila invocand articolele de lege care reglementeaza respectul vietii private si al demnitatii persoanei umane si sa le solicitati daune.
Trebuie sa dovediti ca n-au dreptate, si ca va afecteaza reputatia cu rea credinta prin minciuni. Altfel, daca au dreptate, atunci nu fac decat sa relateze adevarul si nu va afecteaza reputatia

Spre exemplu, in SUA, tara practicanta a drepturilor omului, sunt publici pedofilii, si adresele lor, ca atunci cant iti iei o casa poti apela la un sait, sa nu ti-o iei unde e concentratia mai mare de astfel de specimene, efecte colaterale ale capitalismului
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
justice123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reputația unui magistrat, calomnia și legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public justice123 justice123 Doresc sa stiu care sunt articolele privitoare la afectarea reputatiei de care am auzit ca au aparut in noul cod civil, va rog. Subiectul principal ... (vezi toată discuția)
Posibil un caz de calomnie ?ce parere aveti? george 5 george 5 Va prezint urmatoarea situatie:de vreo 3-4 ani primesc cam de 2 ori pe an in cutia postala vederi pe spatele carora scrie tot felul de magarii,de ex:ca sunt ... (vezi toată discuția)
Manipularea prin mass-media Radu Gabrian Radu Gabrian Efectul mass-media asupra opiniei publice se explica prin influenta directa a continutului sau asupra auditorilor,cititorilor,telespectatorilor sau prin starea ... (vezi toată discuția)