avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ilegalitati intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ilegalitati intretinere

Buna ziua! Stau impreuna cu parintii mei si o sora (4 membrii) intr-o camera de camin, de 20 mp. vara platim la intretinere 2 mil numai apa iar iarna intretinerea ne ajunge la 5 mil cu caldura (ba chiar am avut si 7 mil) , in conditiile in care avem doar un singur calorifer. este normal asa ceva? din cate stiu atata ajunge intretinerea la un ap de 2 camere.....
Din anul 2012 si pana in prezent am acumulat datorii la intretinere de 14963.61 roni, dintre care 8292.13 ron debitul iar 6671.48 penalitati. e normal sa am 60 de milioane penalitati.... mi se pare de domeniul fantasticului......
In plus vechiul administrator e dat in judecata, iar noul administrator nu ne recunoaste chitanta emisa de fostul administrator pe motiv ca e falsa.....si am ajuns sa platesc de 2 ori intretinerea pe aceiasi ani......cum pot sa verific daca chitanta chiar e falsa. sau ce avocat ar trebui sa angajez si cam cat m-ar costa, in conditiile in care stau prost cu banii....mentionez ca sunt din Craiova.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:37, 22 Noiembrie 2012
dacă nu vă puteţi permite susţinerea unui proces/angajarea unui apărător-avocat, legea vă poate ajuta în acest sens : după promovarea acţiunii, faceţi a Cerere de scutire către instanţa respectivă şi acordarea unui avocat din oficiu din cadrul Baroului respectiv.Ca să puteţi promova o acţiune de succes, va trebui să angajaţi un avocat, persoană care să formuleze o acţiune sigură de câştigarea procesului.
andreeadragoianu a scris:
Din anul 2012 si pana in prezent am acumulat datorii la intretinere de 14963.61 roni, dintre care 8292.13 ron debitul iar 6671.48 penalitati. e normal sa am 60 de milioane penalitati.... mi se pare de domeniul fantasticului......

Probabil ca aceste restante sunt mai vechi si nu din anul 2012, asa cum spuneti.
La restante de 8292 lei penalizarile se pot calcula si pretinde pana la concurenta debitului. Adica puteti avea restante de 8292 si penalizari de inca 8292 lei. Nimic nu este fantastic. Legislatia prevede ca penalizarile nu pot depasi debitul asupra carora se calculeaza. Asa ca e in regula din acest punct de vedere.
Uitati-va pe listele de plata si vedeti ce sume se repartizeaza lunar vecinilor dumneavoastra. Daca si alti vecini ce stau in 20 metri patrati cu 4 persoane au sume cuprinse intre 2 si 5 milioane, asa cum aveti dumneavoastra, inseamna ca acestea sunt cheltuieli firesti pentru acel bloc sau asociatie.
Pentru a verifica chitanta apelati la presedintele asociatiei sau la cenzorul asociatiei sa caute chitantierele si sa vada daca exista sau nu copia in arhiva asociatiei.
Nu vad la ce ar trebui sa angajati un avocat daca aveti restante la asociatie. Platiti restantele discutand cu presedintele sa le esalonati ca sa nu va actioneze asociatia in judecata.
Daca va actionaeza asociatia in judecta, atunci puteti apela la instanta si sa solicitati un aparator gratuit...
Dar, pana atunci rezolvati cu cei din conducerea asociatie, apelati la primarie daca dv credeti ca asociatia va inseala ori nu aveti cu cine discuta la asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la intretinere MARIA343 MARIA343 Buna seara In luna martie 2012 aveam restanta la intretinere x lei .Am achitat in luna octombrie o suma y ajungând la zi cu plata ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata inainte de proces? freediaro freediaro Buna ziua! Am fost actionata in judecata de catre asociatia de proprietari datorita unei restante la intretinere (1200 lei). Procesul va avea loc in iunie ... (vezi toată discuția)
Intretinere Armenteros Armenteros Am mai spus aici ca am un vecin care are de plata vreo 26 de milioane la intretinere si vreo 22-23 penalitati. Dupa ce a fost somat (stiu ca tarziu) a zis ca ... (vezi toată discuția)