avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere pt copil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere pt copil

Buna ziua,

Am si eu o nedumerire, am unbaiata de 8 luni, si pana acum nu a fost trecut la intretinere, insa brusc, fara sa fiu anuntata am vazut ca e trecut. Cand am intrebat a zis ca se trece de cand are CNP, insa nu mi s-a spus conform carei baze legale si nici de ce pana acum nu a fost trecut.

Ma puteti ajuta sa-mi spuneti conform carei legi sau Hotarari se trecc copii la plata intretinerii si de la ce varsta.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:23, 21 Noiembrie 2012
Copii se trec la intretinere din momentul in care locuieste in imobil. Legea nu diferentiaza intre persoane, deci indiferent ca e un bebe de 8 luni sau un adult de 30 de ani, ambii sunt trecuti la intretinere. Si copilul consuma apa, caldura,etc.
Vi s-a facut o favoare ca nu a fost trecut pana acum la plata cotelor de intretinere.
Bebeul este persoana si deci trebuie trecut in cartea de imobil si la plata cotelor de intretinere de cum este adus acasa si locuieste mai mult de 15 zile / luna.
Dupa cum precizeaza moderatorul sectiunii,ati beneficiat de facilitatea neinregistrarii unei persoane la calculul cotelor individuale de intretinere
Art 17 al r din HG nr 1588/2007 Comitetul executiv stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar,
minimum 15 zile pe luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)
Scadere/adaugare persoane la intretinere Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Am doua intrebari legate de modul in care se scade/adauga persoane la intretinere. 1. am facut o cerere de scadere la intretinere(pt luna ... (vezi toată discuția)
Copiii sunt trecuti la cotele de intretinere? dinoandrei dinoandrei copiii, sub 7 ani sunt trecuti la intretinere, pt plata utilitatilor? (vezi toată discuția)