Am si eu o nedumerire, am unbaiata de 8 luni, si pana acum nu a fost trecut la intretinere, insa brusc, fara sa fiu anuntata am vazut ca e trecut. Cand am intrebat a zis ca se trece de cand are CNP, insa nu mi s-a spus conform carei baze legale si nici de ce pana acum nu a fost trecut.
Ma puteti ajuta sa-mi spuneti conform carei legi sau Hotarari se trecc copii la plata intretinerii si de la ce varsta.
Copii se trec la intretinere din momentul in care locuieste in imobil. Legea nu diferentiaza intre persoane, deci indiferent ca e un bebe de 8 luni sau un adult de 30 de ani, ambii sunt trecuti la intretinere. Si copilul consuma apa, caldura,etc.
Vi s-a facut o favoare ca nu a fost trecut pana acum la plata cotelor de intretinere. Bebeul este persoana si deci trebuie trecut in cartea de imobil si la plata cotelor de intretinere de cum este adus acasa si locuieste mai mult de 15 zile / luna.
Dupa cum precizeaza moderatorul sectiunii,ati beneficiat de facilitatea neinregistrarii unei persoane la calculul cotelor individuale de intretinere
Art 17 al r din HG nr 1588/2007 Comitetul executiv stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna