avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scadere/Adaugare persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scadere/Adaugare persoane la intretinere

Buna ziua,

Am doua intrebari legate de modul in care se scade/adauga persoane la intretinere.

1. am facut o cerere de scadere la intretinere(pt luna Iulie) pt 2 persoane care au plecat de pe 30.06 .... cererea am depus-o pe 03.07 .... la noi intretinerea se afiseaza ceva de genul 1 august pentru cotele din luna iunie - a fost aprobata, dar acum e mare scandal ca nu trebuia semnata pentru ca trebuie depusa cu 15 zile inaintea plecarii.
Exista vreun articol de lege care sa reglementeze asa ceva si unde sa apara si modul in care se poate refuza?

2. Incepand cu 01 Septembrie imi voi lasa copilul cu o bona...amandoi parintii fiind plecati la munca in timpul zilei... de luni pana vineri de la 07h00 la 18h00 ....bona locuieste cu forme legale in acelasi sector, deci e deja inregistrata si plateste.
Sunt obligat conform legii sa o trec la intretinere tinand cont ca nu locuieste efectiv si ca e deja luata in calcul in alta asociatie ? Si daca da, de ce lege ? Stiu de cea care spune ca sunt obligat sa anunt toate persoanele care locuiesc mai mult de 15 zile, dar daca e sa calculez adliteram cele 15 zile si orele care le petrece ea in locatia noastra nu ar trebui sa o trec ca si consumator + ca noi nu suntem in locatie cat e ea!

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 17:01, 2 Septembrie 2012
1.Nu este un termen de depunere al cererii pentru scoaterea persoanelor de la calculul cotelor de intretinere, dar trebuie anuntat din timp, pentru ca sunt utilitati care se platesc in avans pe numar de persoane (gunoiul) si trebuie anuntati cei care emit aceasta factura , cu toate ca si acestia lasa o marje de 5-10 persoane in minus, nu prea merg pe un numar fix.
2. Daca bona locuieste mai mult de 15 zile la dumneavoastra atunci platiti si pentru ea, se poate scoate de la adresa la care locuieste (.....bona locuieste cu forme legale in acelasi sector, deci e deja inregistrata si plateste.)
Dar costul pentru o persoana nu este mai mult de 20-30 lei, cred ca puteti sa cadeti la o intelegere cu cei din asociatie.
1-Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige anuntarea in avans cu 15 zile pentru introducerea de cereri pentru modificarea numarului de persoane care domiciliza in condominiu
2-Daca bona locuieste efectiv peste 15 zile in condominiu,conform norme in vigoare trebuie introdusa in evidenta asociatiei de proprietari pentru calcularea cotelor aferente
Constientizati ca bona daca locuieste la domiciliul dvs,pe cale de consecinta nu consuma utilitati la domiciliul sau
Pai nu locuieste...ci o sa stea in locatie in intervalul 07h00- maxim 18h00 de luni pana vineri ...si apoi merge la ea acasa...cum sa se scoata de acolo daca acolo o sa stea de la 18h00 - pana la 07h00 + weekend ? ...nu locuieste acolo mai mult ???
Poate fi trecuta in 2 locuri in acelasi timp ?

ynocentta a scris:

1-Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige anuntarea in avans cu 15 zile pentru introducerea de cereri pentru modificarea numarului de persoane care domiciliza in condominiu
2-Daca bona locuieste efectiv peste 15 zile in condominiu,conform norme in vigoare trebuie introdusa in evidenta asociatiei de proprietari pentru calcularea cotelor aferente
Constientizati ca bona daca locuieste la domiciliul dvs,pe cale de consecinta nu consuma utilitati la domiciliul sau

Ca si multe alte lucruri in Romania si aceasta lege e aiurea....ok, consuma(singurul lucru la comun e gazul, gunoiul,liftul(locuiesc la 1) si apa menajera...dar in acelasi interval in care ea ''consuma'' eu si sotia mea nu consumam...dar platim partile comune care le consuma altii din bloc ce sunt acasa...unde e logica ???

A locui efectiv 15 zile in condominiu nu inseamna sa stea 15 zile 24h/24h ? ...pt ca asa poate sa vina la mine timp de 16 zile cate 1-2h si tot ca locuieste efectiv se numeste dupa cele spuse de d-voastra!

Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
arockz, utilizator
1-In conditiile in care persoana nu locuieste in imobil,nu este necesar introducerea in evidenta asociatiei de proprietari unde presteaza activitatea de bona
2-
dar platim partile comune care le consuma altii din bloc ce sunt acasa...unde e logica ???

Personal inteleg sa ma implic in solutionarea problemei deschise de dvs strict cu interesul a va prezenta dispozitia in vigoare ,fara a o comenta ,fara a intra in dispute sau diferente referitoare la logica ,moralitate si alte considerente
In ce temei platiti dvs" partile comune care le consuma altii din bloc "??
3-
Sunt obligat conform legii sa o trec la intretinere tinand cont ca nu locuieste efectiv si ca e deja luata in calcul in alta asociatie

Aspectul ca o persoana "e deja luata in calcul in alta asociatie "nu conduce automat la neinregistrarea acesteia in evidenta entitatii juridice unde aceasta locuieste efectiv
Daca vine doar intre 7.00 si 18.00 nu trebuie trecuta la intretinere ca persoana care locuieste in condominiu.
Trebuie explicat celor din administratie ca nu locuieste efectiv la dumneavoastra si ei trebuie sa inteleaga acest lucru, nu era acelasi lucru daca statea cu bebe unu din parinti?
HG 1588/2007 Art.17(1) r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiniasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii in doua asociatii florin704 florin704 Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca este posibil ca o persoana sa locuiasca intr-o Asociatie de Proprietari, dar cotele de intretinere sa le plateasca la ... (vezi toată discuția)
Poti locui fizic in doua locatii?.. Dany101 Dany101 Revin si eu cu o intrebare poate administratorul sa treaca la intretinere pe cineva, problema este in felul urmator, fratele meu a s-a apucat de o curatenie ... (vezi toată discuția)
Trecerea unei persoane la întreținere în două locuri CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Este nelegal ă se proceda în acest fel. Are cineva opinie contrară? A doua asociatie considera ca nu conteaza unde locuiești ci unde ai domiciliul în ... (vezi toată discuția)