Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca este posibil ca o persoana sa locuiasca intr-o Asociatie de Proprietari, dar cotele de intretinere sa le plateasca la o alta Asociatie de Proprietari. Daca exista asa ceva va rog sa imi spuneti unde este scris. Va multumesc.
Pentru un raspuns concret,din mesajul dvs lipsesc elemente esentiale
Legal ,orice persoana care locueste mai mult de 15 zile in condominiu ,se trece in evidenta de calcul a obligatiilor lunare de intretinere
Practic exista situatii in care o persoana cu domiciliu stabil in imobilul X ,locueste temporar si in imobilul Y,unde daca nu domiciliaza acele minim 15 zile ,nu este trecuta la calculul cotelor lunare de intretinere
Normele in vigoare permit ca o persoana sa locuiasca la proprietatea situata in asociatia X - unde achita integral costuri lunare de intretinere si periodic sa locuiasca temporar in proprietatea situata in asociatia Y - unde achita numai cotele parti comune
cu o conditie in una din cele doua locatii sa nu stea mai multe de 15 zile/ luna
Daca in ambele locatii este considerat ca locuieste cele minim 15 zile/ luna va trebui sa plateasca in amble locuri toate cheltuielile.
A existat un prost obicei in trecut, nesustinut de lege, ca daca aduceai adeverinta de la una din asociatii, nu plateai in cealalta. Era si este o aberatie, acolo unde se mai aplica, nu are legatura cu realitatea. Ce conteaza ce si unde platesti, daca generezi costuri si in alta parte. Trebuie sa platesti tot ce consumi sau ce genereaza ca si cost prezenta ta acolo.
arockz: daia am pus intrebarea asta pt ca in trecut la noi in Asoc. a fost o persoana care l-a adus pe nepotul ei sa locuiasca aici si fostul administrator a cerut adeverinta precum ca el plateste cotele de intretinere la adresa lui de domiciliu. Va multumesc tuturor care mi-ati dat un raspuns la intrebarea mea.