avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adaugarea fortata a unei persoane la intretinere de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adaugarea fortata a unei persoane la intretinere de catre presedintele asociatiei.

Buna ziua.

Recent mi s-a transmis de catre presedinte ca imi va adauga o persoana la intretinere, si imi va recalcula intretinerea din ultimele 6 luni pentru doua persoane.
Acestea fiind spuse va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.

1. Daca persoana care urmeaza sa fie adaugata la intretinere mea, plateste intretinere in alt bloc, mai poate fi adaugata si in blocul meu ?
2. Este legal sa-mi recalculeze intretinerea din ultimele 6 luni adaugand o noua persoana la calcul ?

Daca ma puteti indruma catre cateva legi pe baza carora sa vorbesc cu presedintele ar fi perfect.

Va multumesc.
Cel mai indicat ar fi sa vezi daca pretentiile administratiei au suport real sau nu.
1. Da, nu are importanta daca persoana mai plateste intretinere la alta adresa.
2. Este discutabil, dar nicio lege nu-l opreste.
1-Care este motivul pentru care apreciati drept "adaugarea fortata a unei persoane"?Nu ati precizat concret daca fata de numarul inregistrat in evidentele de calcul ale obligatiilor individuale fata de asociatia de proprietari ,mai detineti alte persoane
In situatia in care o persoana locuieste mai mult de 15 zile in proprietatea dvs,in temeiul disp art 17 al r) din HG nr 1588/2007 aceasta este introdusa in calculul cotelor de contributie aferent apartamentului dvs
2-In situatia in care reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari decid impunerea la plata de numar suplimentar de persoane,calculul aferent se va realiza pentru perioada urmatoare deciziei
Este abuziva recalcularea retroactiva.
Pentru informare drepturi si obligatii proprietari,studiati legea nr 230/2007 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007
www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
ynocentta, utilizator
Nu conteaza ca plateste in alta parte, conteaza unde locuieste mai mult de 15 zile intr-o luna pentru ca persoana consuma si trebuie sa plateasca acolo unde consuma, nu unde are neaparat domiciliul sau resedinta inscrisa in buletin.

A calcula pe 6 luni in urma nu este indreptatit, dar poate sa va calculeze de-acum incolo.

1. "Fortata" insemnand ca persoana sta mai mult de 15zile dupa parerea presedintelui. Dupa calculele mele, nu e chiar asa. A decis adaugarea persoanei deoarece ma viziteaza lunar.
Deci nu am cum sa opresc adaugarea persoanei la intretinere ?

2. Multumesc, voi analiza legea.
Daca persoana va "viziteaza lunar" asa cum spuneti, nu ar trebui sa se puna problema inregistrarii la asociatie. Eu inteleg ca a face ceva lunar, din cate cunosc eu limba romana, inseamna ca o data pe luna se face acel lucru, o singura data pe luna.
Adica lunar se da salariu, inseamna ca se plateste o data pe luna, lunar se afiseaza lista de plata, inseamna ca o data pe luna se afiseaza lista de plata la asociatie...
In asociatie, asa cum s-a explicat si mai sus, se trec la cheltuielile de intretinere persoanele care locuiesc in bloc, in apartamente.
Cand sunt exceptate de la plata? Cand solicita in scris asociatiei sa fie scoase de la plata pentru ca lipsesc mai mult de jumatate de luna.
Sigur ca pentru cei care nu-si declara corect numarul de persoane, exista controlul din partea vecinilor, un autocontrol al intregii scari sau asociatii. Adica orice vecin (presedinte sau nu) care vede pe lista de plata o persoana iar in realitate se intalneste aproape zilnic cu "vizitatoru" ce intra si iese de la apartamentul alaturat, se saluta, mai schimba o voba despre vreme..., este indreptatit sa sesizeze conducerea asociatiei ca la acel apartament locueste si domnisoara X sau domnul Y, pe carei-i cunoaste, cu care discuta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzorul nu accepta sa scot o persoana de la intretinere irina_alexandra irina_alexandra Am cumparat de curand un apartament, la 2 zile dupa ce m-am mutat am depus o cerere la administratie prin care speficicam ca la apartamentul meu va locui o ... (vezi toată discuția)
Inca o persoana la intretinere AndreiD1992 AndreiD1992 Buna ziua, as vrea sa stiu si eu cum se introduce de catre administartorul de bloc inca o persoana la intretinere fara a anunta chiriasul/propietarul din ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane mihai_80 mihai_80 Buna ziua! Am observat in urma cu o saptamana ca sunt trecut cu doua persoane la cheltuielile de intretinere la asociatie desi locuiesc singur. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)