avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trecerea unei persoane la întreținere în două ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trecerea unei persoane la întreținere în două locuri

Este nelegal ă se proceda în acest fel.
Are cineva opinie contrară?

A doua asociatie considera ca nu conteaza unde locuiești ci unde ai domiciliul în actul de identitate.
Aceasta este motivarea asociatiei bazata pe falsa rațiune juridica in sensul ca nu conteaza unde locuiește omul ci unde isi are domiciliul în acte chiar daca locuiește la alta adresa.

Coteaza cineva cu sanse în instanța un asemenea raționament eronat?

S-a.depus dovada ca se achita întreținerea la alta asociatie, o adeverință, dar au respins cererea clientului pe motivul ca trebuie să prezinte viză de reședință la acea adresa si ca nu conteaza unde locuiește ci unde are domiciliul (în acte și nu în fapt).

M-ar interesa si jurisprudenta.
Eu am gasit parca ceva intr-o revistă de specialitate dar nu m-a interesat.
Speta era în sensul celor susținute de mine.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:06, 28 Iulie 2018
Nu stiu cum e cazul clientului dvs., insa va pot relata o situatie de acest gen.
Pe scara mea locuiesc doua persoane in virsta, el titular de drept al apartamentului respectiv, ea cu domiciliul declarat la o alta adresa. E mai usoara viata in doi la aceasta virsta.
Cheltuielile de intretinere la locuinta actuala se platesc pentru o singura persoana, chiar daca in realitate sunt doua.
Utilitatile sunt contorizate la ambele adrese.
Presupun ca la cealalta adresa unde nu sta nimeni, se platesc doar cheltuilile minime comune si este inregistrata totusi o persoana, sau poate nici una.
Exista si apartamente in care nu locuieste nimeni, dar la fel,sunt cheltuieli minime platite.

Cazul dvs. seamana cumva cu al unei persoane care detine mai multe apartamente si, sa zicem, nu le inchiriaza. Doar la unul dintre ele va locui fizic.
pot sa existe astfe; de situatii logic: canditia de a plati la o locatie este sa stai 15 zile. O luna calendaristica are 30 de zile. Asadar, logic un om poate sa stea in cele doua locatii cate 15 zile si, fireste, e bun de plata.
Dispozitia in vigoare prevede obligatia introducerii la plata a oricarei persoane care locuieste provizoriu mai mult de 15 zile/luna sau definitiv in imobilul de locuit in comun
Chiar daca apartamentul nu este in fapt locuit, sunt consemnate 0 persoane-proprietarului ii revine obligatia sa achite lunar cote parti comune care sunt distincte fata de conumurile individual contorizate
Este trecută o persoană la întreținere care locuiește acolo si cealalta care nu locuiește acolo.S-a facut dovada prin adeverință de la asociatie ca locuiește si plătește în altă parte si ă depus si chitanțe cu plata întreținerii.
Vine însă în vizită des.

Nu este vorba nici de ipoteza ca locuiește alternativ 15 zile undeva si apoi altundeva.Locuieste unde achita întreținerea.

Asociația ă refuzat scoaterea persoanei de la întreținere pe motivul ca are domiciliul în cartea de identitate interpretând greșit legea.Nu motivul ca locuiește acolo fizic ă dus la respingerea cererii ci domiciliul.

Este evident ca doar în justiție se va putea transa problema din moment ce s-a respins cererea de scoatere celei de a doua persoane dupa lista de plată...

Ba mai mult, s-a făcut o cerere prin care mama presedintelui sa fie trecută la întreținere deoarece vine în vizită des si S-a raspuns ca are domiciliul stabilit în acte la alta adresa.Situatia este identică cu vizitatul...
Am recomandat sesizarea CNCD pe motiv de discriminare.
E adevarat ca presedintele nu intelege probabil legea dar trebuie să o cunoască...
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat persoana nu locuieste efectiv in imobil minimum 15 zile/luna este netemeinic si nelegal impunerea unei persoane in plus la intretinere
Inseamna ca ar trebui inregistrate la intretinere bonele sau persoanele care asigura zilnic intretinerea si administrarea persoanelor care singure sunt in imposibilitate sa se intretina si sa isi asigure cele necesare

Alte discuții în legătură

2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Scadere/adaugare persoane la intretinere Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Am doua intrebari legate de modul in care se scade/adauga persoane la intretinere. 1. am facut o cerere de scadere la intretinere(pt luna ... (vezi toată discuția)
Cerere de scutire de la cotele de intretinere cornelusha cornelusha Buna seara, o prietena m-a intrebat astazi daca exista o modalitate de a fi scutita de la plata cotelor de intretinere la un apartament pe care il are in ... (vezi toată discuția)