Am doua intrebari legate de modul in care se scade/adauga persoane la intretinere.
1. am facut o cerere de scadere la intretinere(pt luna Iulie) pt 2 persoane care au plecat de pe 30.06 .... cererea am depus-o pe 03.07 .... la noi intretinerea se afiseaza ceva de genul 1 august pentru cotele din luna iunie - a fost aprobata, dar acum e mare scandal ca nu trebuia semnata pentru ca trebuie depusa cu 15 zile inaintea plecarii.
Exista vreun articol de lege care sa reglementeze asa ceva si unde sa apara si modul in care se poate refuza?
2. Incepand cu 01 Septembrie imi voi lasa copilul cu o bona...amandoi parintii fiind plecati la munca in timpul zilei... de luni pana vineri de la 07h00 la 18h00 ....bona locuieste cu forme legale in acelasi sector, deci e deja inregistrata si plateste.
Sunt obligat conform legii sa o trec la intretinere tinand cont ca nu locuieste efectiv si ca e deja luata in calcul in alta asociatie ? Si daca da, de ce lege ? Stiu de cea care spune ca sunt obligat sa anunt toate persoanele care locuiesc mai mult de 15 zile, dar daca e sa calculez adliteram cele 15 zile si orele care le petrece ea in locatia noastra nu ar trebui sa o trec ca si consumator + ca noi nu suntem in locatie cat e ea!
In ce temei platiti dvs" partile comune care le consuma altii din bloc "??
Pai eu am trecute 3 persoane la calculul intretinerii...2 adulti si un copil de sub 2 ani...in raport cu persoanele care nu sunt active(ex: pensionari) noi platim mai mult decat consuma la partile comune deoarece mare parte din timpul nostru il petrecem in afara locatie(dar nu asta e problema)...prin urmare aici era nedumerirea mea...daca in timpul in care lipsim noi exista in locatie 2/3 persoane in locatie iar cand ne intoarcem exista 3/3 persoane in locatie si niciodata un total de 4 persoane noi trebuie sa mai adaugam o persoana la intretinere ?
Cum am spus si mai sus...daca e sa consider 15 zile 24h/24h inseamna 360h, iar la mine bona imi va sta 10h/24h de luni pana vineri ceea ce inseamna un numar de 200h !:D
Daca ei imi vor adauga o a-4-a pers fara acordul meu eu am vreo sansa la autaritati sau in instanta sa intor decizia in favoarea mea ?
@Vladimir03
Va rog sa nu mai postati mesaje consecutive, daca timpul de editare nu s-a scurs sau daca nu a raspuns un alt utilizator mesajelor Dvs.
Astfel evitam umplerea paginilor de mesaje greu de urmarit.
De asemenea incercati sa citati doar pasaje relevante la care se raspunde nu intreg mesajul.
Eu cred ca in ambele cazuri este lipsa de omenie, de intelegere:
1. Nu intotdeauna poti sa stii cu 15 zile mai de vreme ca vei pleca la o anumita data. Pot interveni o sumedenie de factori care sa schimbe planul plecarii. In mod logic, o cerere de scoatere trebuie depusa inainte ca administratorul sa se apuce de calcule pentru lista de chetuieli pe luna care include intervalul plecarii.
2. Cum sa ceara sa treceti la intretinere bona care vine in timpul zilei, cand sunt plecate alte doua persoane din apartament? Pai, "treaba-i asta"?
E usor sa faci sicane unui om, e mai greu sa-i faci un bine, oricat de mic!