avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poti locui fizic in doua locatii?..
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poti locui fizic in doua locatii?..

Revin si eu cu o intrebare poate administratorul sa treaca la intretinere pe cineva, problema este in felul urmator, fratele meu a s-a apucat de o curatenie capitala la locatia unde este proprietar, inregistrat la fisc, si platitor de intretinere la locatia lui, datorita de amploarea lucrarii si extinderea ei, nu am mai putut locui acolo, si a venit sa stea cu mine de vreo 2 luni, intrebarea mea e normal ca el sa plateasca, sau ma rog eu sa platesc pt el deoarece mi-a fost trecut la intretinere el are adresa fiscala in alta parte, este platitor, proprietar in alta locatie unde plateste odata intretinere, intrebarea mea e cum face nea administrator dovada ca el sta la mine cand el are alta adresa in buletin la el nu pe adresa mea eu nu il am trecut la fisc,adresa unde e obligat sa plateasca tot, e normal sa plateasca si la mine, e normal sa platesti daca esti inregistrat la alta locatie că, fuzic nu poti locui in doua locuri deodata mentionez ca nu e el proprietar si pe adresa mea,
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 12:05, 30 Decembrie 2020
Intr-adevar, practic, nu se poate locuri in doua locuri deodata in acelasi timp.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul a prevazut dispozitii concrete,fara echivoc
Nu pot fi inregistrate in evidenta de calcul decat persoanele care locuiesc minimum 15 zile/luna sau definitiv in imobilul de locuit in comun
Fratele dv a facut cerere oficiala catre asociatia de proprietari prin care sa informeze ca in perioada X urmeaza sa nu locuiasca in imobil?
Nu are legatura care este adresa de domiciliu stabil cu locuitul efectiv in imobil
Exista "n" cazuri in care locatarul poate sa fie plecat in concediu,sa fie internat ,sa fie detasat cu serviciul -situatii in care in baza cererii locatarului,administratia blocului are obligatia sa opereze modificarea numarului de persoane care domiciliaza in acea luna in imobil
Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane care locuiesc sau desfasoara
activitati in proprietati individuale
ART. 82 din legea 196/2018
(1) Cheltuielile repartizate proportional cu numarul de persoane reprezinta
cheltuielile asociatiei pentru asigurarea serviciilor de utilitati publice de care
beneficiaza persoanele care locuiesc sau desfasoara activitati in mod curent in
condominiu si care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate
individuala in parte pe baza unor dispozitive de masurare/inregistrare, fie datorita
naturii si caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de
masurare/inregistrare.
(2) Cheltuielile repartizate dupa numarul de persoane reprezinta cheltuielile
asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei
calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune,
inclusiv a ascensoarelor; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.
(3) Modul de repartizare a cheltuielilor prevazute la alin. (1) se stabileste printr-un
regulament aprobat de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
(4) Comitetul executiv stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile
aferente persoanelor cu domiciliul in cladire.
(5) Daca adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste in acest sens,
comitetul executiv stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente
persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna, si stabileste perioada
pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, au dreptul de a solicita, in scris, scutirea
de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna,
conform hotararii adunarii generale.

Fizic nu se poate dar legal este posibil sa fiti pus sa platiti si pentru dumnealui cheltuielile de mai sus pentru cele doua luni cat a locuit acolo...
da nu vad care e rostul acelei declaratii nu e inregistrat ca pers la impozit si suma care se plateste de cand nu mai e nimic la pausal e modica plus nu inteleg scopul urmaririi nr de persoane si faptul ca plata se face ca atare in apartament parca ar fi securitetea de pe vremuri, putea sta 10 sau 1 cum afecteaza acest fapt ca trebuie taxati pe pers curatenia pe scara se face tot pe 3 mp din fata usii iar faptul ca locuiesc mai multi nu inseamna ca se face mai dess cu lumina la fel daca stau 10 platesc 10 desi probabil nu mai vine nimeni pe cand pe aia care ii viziteaza de 20 de ori 3 prieteni pe zi plateste 1 pers la curent, asta ca idee oricum nu mai are nimeni becuri permanente acum sunt cu senzor sinu consuma mai nimic,

a si mai e si adm, elibereaza chitanta fiecarei pers din ap, e taxat si ala la per, nu sunt batut in cap dar ca idee trei sferturi din din adm nu stiu care le sunt responsabilitatile, deci in loc sa stea cu ochii pe balcon sa vada cine intre si iesa mai bine si-ar invata indatoririle.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia era asta:
1.Fratele, la adresa de domiciliu trebuia sa faca o cerere la Presedintele Asociatiei de proprietari si sa solicite scoaterea de la plata cheltuielilor de intretinere pe perioada cat lipsea, cu exceptia cheltuielilor comune
2.Dumneavoastra ca un membru corect al Asociatiei de proprietari din care faceti parte trebuia sa anuntati asociatia ca in apartamentul dvs. sunt mai multe persoane pentru a se face o repartizare corecta a cheltuielilor de intretinere. Fratele cat locuieste la dvs, nu consuma nimic? Cine plateste pentru el, ceilalti proprietari?

Alte discuții în legătură

Absența din ap 15 zile sau mai mult Daniela Carmen Marinescu Daniela Carmen Marinescu De ce reduceri de la plata cotelor de întreținere poate beneficia un proprietar de apartament, dacă lipsește 15 sau mai multe zile lunar? (vezi toată discuția)
Cum se plateste vidanjarea Fulg Fulg Cum se plateste vidanjarea, la nr de persoane sau la cota indiviza? (vezi toată discuția)
Pe scurt. o persoana ce a locuit singura in apartament, este ... viorel2001249 viorel2001249 Pe scurt. O persoana ce a locuit singura in apartament, este scoasa de la intretinere, internata la un azil. In continuare, administratorul imobilului ... (vezi toată discuția)