avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Situatie: am fost in CIC pana la data de 16.02.2012. De la 01.02.2012 mi-a fost suspendata plata indemnizatiei pentru neplata unor impozite la bugetul local(deci pe luna februarie nu am mai primit banii). Din 17.02.2012 m-am intors la locul de munca si am luat salar normal pe perioada 17.02-28.02.
Din decembrie 2012 urmeaza sa intru in CIC pentru al doilea copil. Ma vor afecta cele 2 saptamani in care nu am fost platita, la primirea indemnizatiei pentru al doilea copil, in conditiile in care sunt la zi cu taxele si impozitele, dar acestea nu au fost platite in cele 5 luni in care se puteau cere retroactiv banii pe acele doua saptamani.
Mai exact este considerata intrerupere acea perioada a stagiului de 12 luni anterioare nasterii celui de-al doilea copil? Eu inteleg ca e vorba de o poprire a banilor si nu are legatura cu perioada concediului de ingrijire copil care a fost pana la data la care mi-a fost suspendat contractul de munca, adica 17.02.2012. va rog s ma ajutati cu o parere.
Cel mai recent răspuns: monique2803 , utilizator 16:25, 21 Noiembrie 2012
Perioada de suspendare a platii ICC, asa cum o precizati dumneavoastra nu va afecteaza de loc.Dreptul la ICC pentru al doilea copil va poate fi acordat !
Sanatate
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil ralucamladin ralucamladin Buna , Am si eu nevoie de cateva raspunsuri. Sunt angajata la o firma cu contract pe perioada determinata pana in 19.06.2010, dupa ce m-am angajat am aflat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SILVIA LUPU SILVIA LUPU Nu am reusit sa inteleg cateva aspecte in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei de crestere a copilului ... se acorda 85% din veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
cic-firma radiata-depunere dosar somaj mihu03gaby mihu03gaby Buna seara, Eu am fost in CIc, iar intre timp firma unde am lucrat a fost radiata. Carnetul meu de munca nu a fost inchis, iar de aproape 3 luni sunt prin ... (vezi toată discuția)