Buna seara,
Eu am fost in CIc, iar intre timp firma unde am lucrat a fost radiata. Carnetul meu de munca nu a fost inchis, iar de aproape 3 luni sunt prin tribunal ( in 6.11.2009 se fac 3 luni de cand copilul a implinit 2 ani). De doua saptamani am fost la tribunal, s-a interesat avocata, acum o sa mi se inchida in sfarsit carnetul de munca, dar inca nu am primit hotararea acasa sa pot sa ma duc la ITM sa-mi inchida si sa-mi elibereze carnetul. Oare eu o sa mai pot beneficia de somaj in situatia asta?
si inca o interebare: perioada asta de concediu de crestere copil se ia in calcul la stabilirea stagiului de cotizare a ajutorului de somaj? (pe carnetul de munca am lucrat 4 ani si 8 luni pana am intrat in CIC, o sa mi se ia in calcul si perioada de cic, ca sa am peste 5 ani?) Perioasda asta de 3 luni pot sa mi-o platesc pt. a nu avea intrerupere, o sa ma ajute la calculul somajului dac imi platesc?:hm:
Perioada de concediu pentru cresterea copilului se ia in calcul si la vechime si pentru calculul ajutorului de somaj.
Perioada cat se judeca cazul dumneavoastra,de 3 luni si pana la finalizare, se suspenda carnetul de munca si nu beneficiati de vechime in munca,dar de ajutorul de somaj cred ca da pentru ca la dosar o sa atasati si o copie dupa sentinta finala data de judecator.
Stagiul de cotizare pentru obtinerea indemnizatiei de somaj nu include perioada de concediu crestere copil. Cele 12 din 24 luni se calculeaza cu stagiul realizat inainte si dupa suspendare. Presupunand ca articolul de desfacere a CIM este 65(1) si ca data desfacerii este data de 06.11.2009, veti beneficia de indemnizatie de somaj. Daca reveniti cu mai multe detalii, raspunsul nostru va fi mai exact.
Inca nu am primit hotararea de la tribunal, dar din surse sigure am inteles ca o sa mi se inchida carnetul cu data de 24.04.2009 cand s-a radiat unitatea, dar pana in 06.08.2009 am fost in crestere copil. Intrebarea mea este daca eu pot sa-mi platesc din data de 06.08.2009 pana in prezent, pana reusesc sa-mi depun cererea la somaj, si daca da, aceste 3 luni o sa mi se adauge la anii lucrati inainte de a intra in cic, pentru a putea avea 5 ani, sa intru la o alta grila la somaj?.
Si eu o sa am nevoie de adeverinta cu veniturile de la ultimul loc de munca, de unde o sa o iau daca firma e radiata?
multumesc din suflet pt. sfaturi
Ccc dupa somaj?
mihu03gaby
Buna ziua
As vrea sa mai fac un copil, dar nu stiu daca o sa am dreptul la concediu de crestere copil in situatia mea:
- am fost in CCC pana la 06.08.2009 cu ... (vezi toată discuția)