avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie, revocare, proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie, revocare, proces

Buna ziua,

V-as ruga sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema. Tata are un proces in desfasurare in care s-ar putea ca cel care la dat in judecata sa-i ceara mai intai ”blocarea” (sechestru?) bunurilor iar in cazul in care va pierde procesul, despagubiri pe care nu va avea de unde sa la plateasca si atuni ar trebui executarea imobilului pe care il detine in coproprietate cu mama (50-50%). Cum putem noi (cei doi copii ai lor) sa intram in proprietatea imobilului (donatie sau vanzare sau…), fara ca actul sa poata fi revocat in cazul in care pierde procesul? Mentionez ca procesul este in desfasurare dar abia la infatisarea din decembrie se va pune problema blocarii bunurilor personale (cred ca ii spune sechestru?)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:10, 21 Noiembrie 2012
la momentul actual parintii pot sa va vanda sau sa va doneze bunurile dar sa nu credeti ca e cineva idiot sa nu isi dea seama ca totul a fost facut pt a nu plati obligatiile, ceea ce inseamna ca actul poate fi anulat ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este varsta maxima pentru revocarea unei donatii? ContSters181926 ContSters181926 Buna ziua! Va pun aceasta intrebare, deoarece bunicul meu a cerut in instanta, la a2a infatisare revocarea donatiei pe care a facuto acum 13 ani, mamei si ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta ? doinita234 doinita234 buna seara, am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra... Intrebarea mea este daca poate fi atacat un contract de vanzare cumparare in urmatoarea situatie ... (vezi toată discuția)
Donatie catre un minor, titlu executoriu stefimit stefimit Buna ziua ! am si eu o problema . Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la o intrebare. Am o cunostiinta care , in urma cu un an, a donat un apartament unei ... (vezi toată discuția)