Buna ziua,
Am fost dati in judecata de o firma care pretindea ca avem o datorie mai mare decat cea cu care noi eram inregistrati in contabilitate (suma achitata inainte de inceperea procedurii). Dupa 2 ani de judecata instanta a admis cererea creditorului dispunandu-se astfel declansarea procedurii de insolventa. In urma recursului facut la Curte de Apel s-a admis recursul impotriva sentintei mentionate mai sus si s-a trimis cauza spre rejudecare la aceeasi instanta. Intrucat nu au fost indeplinite conditiile pentru declansarea procedurii de insolventa, instanta admite contestatia noastra si respinge cererea creditorului ca neintemeiata si obliga creditorul la plata sumei de x lei catre noi. Plata administratorului judiciar din fondul special de lichidare. Cu recurs in 7 zile de la comunicare. (aug. 2011).
Pentru recuperarea sumei de x lei pe care creditorul trebuia sa ii plateasca in urma deciziei, avocatul a facut demersurile la un executor si i-a recuperate.
Zilele trecute aveam de depus la Registrul Comertului cateva acte si mare mi-a fost mirarea cand lucratorul de acolo mi-a spus ca nu am cum sa depun actele, intrucat firma figureaza in lichidare. M-am dus la tribunal pentru a scoate copie legalizata dupa decizie. La ridicarea actului mi-a fost adus la cunostinta ca decizia este definitiva, dar nu irevocabila intrucat decizia nu a fost trimisa creditorului pentru ca acesta si-a schimbat adresa. Am revenit la RC cu decizia respectiva si mi s-a spus ca demersurile pentru publicarea acesteia si definitivarea actelor pentru scoaterea noastra din lista firmelor in lichidare era in sarcina Administratorului Judiciar. Un alt sfat primit este ca trebuie sa fac cerere la Tribunal pentru publicarea la usa instantei Am rugamintea de a-mi spune si mie care este procedura de urmat pentru ca ma plimb intre RC si TB de 3 saptamani in zadar,iar actele pe care trebuie sa le depun la RC sunt extreme de urgente.
Va multumesc anticipat.
Aflati actualul sediu al creditoarei si solicitati sa i se comunice hotararea la noua adresa.
Daca aceasta adresa este cea cu care figureaza in acte si de unde s-a intors comunicarea cu mentiunea ca s-a mutat, solicitati la registratura tribunalului sa faca comunicarea prin afisare.
Dupa expirarea termenului de recurs sentinta va deveni irevocabila, o puteti legaliza si depune la registrul comertului.
Va multumesc pentru raspuns.
Ipotetic, daca creditorul face recurs in termen de 7 zile de la comunicare, trebuie sa astept terminarea procesului pentru depunerea actelor la Registrul Comertului. Mentionez ca trebuie sa fac demersurile pentru scoaterea unuia dintre actionari din firma.
Srl-faliment
gtbriana
In 2007 am cesionat o societate iar noul administrator a facut o gramada de escrocherii.Acum firma este in faliment.Problema este ca eu apar ca parat in acest ... (vezi toată discuția)