buna seara!
am si eu nevoie de ajutor. lucrez la o firma cu capital francez iar de curand am fost anuntata alaturi de alte 8 colege ca vom fi date afara pentru ca se inchide proiectul pe data de 19 decembrie, mentionez ca nu este concediere colectiva. nu avem contract colectiv de munca si nu avem specificat nicaieri ceva despre salarii compensatorii. francezii ne-au promis ca ne vor da 2 salarii compensatorii daca indeplinim 3 criterii: calitate, productivitate si implicare, dar nu ne-au dat nimic semnat. noi lucram pentru jurnalul oficial al uniunii europene iar activitatea noastra consta in corectarea anunturilor de achizitii publice si ne-am gandit sa facem greva, nemaipublicand anunturile le-am cauza penalitati in valoare de mii de euro. vrem sa facem greva pentru a cere macar 3 salarii compensatorii, avand in vedere si perioada in care suntem concediate, si sa fie eliminate acele criterii, pentru ca fiind sfarsit de proiect este foarte greu sa obtinem productivitate, in afara de acest fapt nu am primit nimic semnat cum ca intr-adevar ne vor da macar cele 2 salarii. vreau sa stiu avem cadru legal pentru a face greva? cum i-am putea determina sa ne ofere macar ceva semnat? cum ar trebui sa procedam in situatia aceasta nesigura noi nu stim daca vom primi banii aceia si stam asa in incertitudine. va rog daca puteti sa ma ajutai. putem face greva? ce riscuri ar exista?
Potrivit dispozitiilor Legii nr.62/2011, greva poate fi declarată numai dacă, în prealabil, au fost epuizate posibilităţile de soluţionare a conflictului colectiv de muncă prin procedurile obligatorii prevăzute de prezenta lege, numai după desfăşurarea grevei de avertisment şi dacă momentul declanşării acesteia a fost adus la cunoştinţa angajatorilor de către organizatori cu cel puţin două zile lucrătoare înainte.
Greva
badeaminel
Buna ziua , As dori sa stiu daca putem declansa Greva Generala avand CCM la nivel de unitate pentru neplata salarilor ,mentionez ca am avut o greva spontana de ... (vezi toată discuția)