avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil in coproprietate (unul din coproprietari ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil in coproprietate (unul din coproprietari deranjeaza)

cum ma sfactuiti sa procedez in urmatorul caz? am in proprietate exclusiva terenul, etajul 1 al unui unui imobil si 1/2 din parterul imobilului. cealalta jumatate de parter este in proprietatea altei persoane care are intrare direct din strada. de fapt acest spatiu este inchiriat unei societati comerciale. pe mine ca proprietar de la etaj(care locuiesc efectiv acolo) ma deranjeaza zgomotul si galagia celor din spatiul comercial de mai jos. ma intreb daca eu nu trebuia sa imi dau acordul ca societatea sa-si desfasoare activitatea acolo in calitate de chirias? se poate aplica regula de la asociatiile de proprietari?practic , e un imobil cu doi proprietari.

Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 10:38, 27 Noiembrie 2012
Trebuia sa va dati acordul atunci cand Sc si-a declarat sediul sau punctul de lucru in acel imobil. Faceti o sesizare la primarie si solicitati la Registrul comertului ce acte au stat la baza contractului de inchiriere sau comodat pe care l-au prezentat. Aceste acte le mai puteti solicita si de la primariea care a dat avizul de functionare.
persoana juridica care isi desfasoara activitatea in spatiul de la parter am inteles ca ar fi primit acordul de la proprietarul de la care am cumparat eu. dara daca s-a schimbat proprietarul, si sunt eu acum, nu trebuie sa imi dau si eu acordul?
acordul coproprietarilor se are in vedere in momentul infiintarii firmei, si daca fostul proprietar si-a manifestat acordul asta este, firma este legal infiintata. de asemenea, dv in momentul cand ati cumparat banuiesc ca stiati ca se desfasoara activitati comerciale acolo ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liniste in propria casa AIVLIS AIVLIS Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje. Cand m-am mutat in acest bloc la parterul blocului era tot apartament (eu avand apartament la etajul I).Cutimpul ... (vezi toată discuția)
Gradinita la parterul blocului si curte de joaca in fata blocului stefanelul stefanelul Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc la etajul 1. La parter functioneaza o gradinita cu aprox. 30-50 de copii. In fata blocului, inclusiv si sub balconul meu, este ... (vezi toată discuția)
Care e legea? ioandoru ioandoru Buna ziua, Sint proprietarul unui apartament situat in Drumul Taberei, la etajul 1. Am avut conditii bune pina la instalarea sub mine, a unei clinici ... (vezi toată discuția)