avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care e legea?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care e legea?

Buna ziua,
Sint proprietarul unui apartament situat in Drumul Taberei, la etajul 1.
Am avut conditii bune pina la instalarea sub mine, a unei clinici veterinare cu program non stop (si noaptea).
De atunci, noaptea, in apartamentul meu nu se mai poate dormi datorita zgomotului ce se transmite prin beton.
Blocul a fost construit in 2008, avind la acest parter o mercerie. Spatiul a fot cumparat de clinica veterinara si de atunci a inceput cosmarul (deja mai mult de doi ani).
Cind s-a instalat aceasta pravalie, nu am fost consultat.
Spuneti-mi va rog daca este legal ca intr-un bloc de locuit, in timpul noptii, sa fie activitate comerciala cu surse de zgomot.
Va multumesc.
Ioan Doru
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 18:55, 31 Decembrie 2013
In conditiile in care imobilul din constructie este prevazut la parter cu spatii comerciale,nu este necesar acordul proprietarilor
In cazul dv,aveti dreptul sa solicitati proprietarului spatiului sa desfasoare demersuri pentru atenuarea/indepartarea disconfortului
Daca nu solutionati amiabil,puteti sesiza oficial serviciul specializat din primarie,inclusiv politia ,care poate dispune sanctiuni pecuniare in temeiul disp L nr 61/1991 republicata
In conditiile in care imobilul din constructie este prevazut la parter cu spatii comerciale,nu este necesar acordul proprietarilor

Este necesar acordul prorietarilor, care sunt cu pereti comuni!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, ... CJohn CJohn Buna ziua, La parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, intr-un spatiu comercial prevazut cu aceasta destinatie din constructie, s-a deschis o ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru - patiserie in spatiu comercial alexaxa alexaxa buna ziua, doresc sa deschid o patiserie intr-un spatiu comercial pa parterul unui bloc de locuinte. spatiul este \\"spatiu comercial\\" din constructia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua locuiesc de 58 de ani intr-un bloc din ploiești, ... Zaraza69avocat Zaraza69avocat Bună ziua Locuiesc de 58 de ani intr-un bloc din Ploiești, avand in o proprietate personala un apartament. Blocul are doua cai de acces in imobil, in fata ... (vezi toată discuția)