avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Locuiesc de 58 de ani intr-un bloc din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Locuiesc de 58 de ani intr-un bloc din Ploiești, ...

Bună ziua
Locuiesc de 58 de ani intr-un bloc din Ploiești, avand in o proprietate personala un apartament. Blocul are doua cai de acces in imobil, in fata blocului și în spatele blocului. Pentru ca locuiesc la parter și am loc de parcare în spatele blocului, folosesc de zeci de ani, ușa din spate care este prevazuta cu cheie. Pentru ca nu folosesc niciodată ușa din față, nu am solicitat de la administratie dispozitivul electronic care permite acces pe ușa din față. Eu sunt asistent veterinar si ini desfășor activitatea în cadrul unei clinici veterinare. Nu am program de lucru fix si se întâmplă foarte des sa rămân la clinica pana târziu, după miezul nopții, ajungand acasa la orele 24, 1, 2 noaptea. Asta s-a întâmplat și aseară, când am ajuns la ora 23.45, și când, spre surpriza mea, ușa de acces în bloc pe care eu o folosesc, era încuiată cu un lacăt mare. Am avut noroc ca, la acea ora a venit un vecin, care mi-a permis accesul in bloc prin ușa din față. Am fost la administrator care mi-a spus că nu știe cine a pus lacătul, deși eu nu îl cred. Am fost la Politie, mi-au spus ca nu e treaba lor sa soluționeze acest caz. Mai mentionez ca blocul este unul cu bulina roșie, așadar consider ca, în cazul unui cutremur, căile de acces/ieșire din imobil trebuie sa fie libere, cât mai mulți oameni sa poată ieși sa se salveze. Deasemenea pompierii, salvarea, ISU nu pot întra în imobil în caz,de urgență. Nu am fost anunțată ca se va securiza ușa din spate,nu am primit vreo cheie.
Consider ca prin aceasta actiune îmi este înterzis accesul in imobil si inplicit, in locuință
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
Zaraza69avocat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 20:44, 2 Octombrie 2023
Buna seara!
Dupa parerea mea nimeni nu v-a interzis accesul in cladire.Era de ajuns sa aveti tot ce trebuie de la intrarea principala,asa cum probabil au toti locatarii.
Si pentru cazuri de urgenta se poate intra pe usa din fata,nu neaparat pe cea din spate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocarea caii de acces din spatele blocului micka60 micka60 Locuiesc la parterul blocului si de acum două zile s-a întrerupt curentul în zonă și prin urmare accesul în bloc pe baza cartelei nu a mai fost posibil ... (vezi toată discuția)
usa de acces blocata cu lacate!!! onetime onetime Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal ce face asocoatia de proprietari din blocul in care locuiesc. Avem 2 usi de acces, dintre care una este blocata cu ... (vezi toată discuția)
Spatii comune bloc violetasaramet violetasaramet In blocul in care locuiesc unul dein vecini a ocupat si inchis abuziv intrarea secundara a blocului. Ce se poate face pentru a reda spatiul vechii utilizari? (vezi toată discuția)