avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inchidere cont dupa ce am platit datoria bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inchidere cont dupa ce am platit datoria bancii

Buna ziua. Va supun atentia in urmatorul caz: ginerele meu m-a mandatat prin procura notariala sa-l reprezint in orice situaitie, notarul specificand , dupa o enumerare pe care nu are rost sa o copiez, ca o sa-i reprezint interesele in numele lui si pentru el "oriunde trebuinta o va cere". MEntionez ca ginerele meu este plecat din tara cu contrat de munca, si-a depus acte pentru rezidenta si nu poate parasi tara de resedinta cine stie cat timp... nu se stie.. Mi-a lasat un card de credit, cu o datorie la o banca pe care am platit-o in 2 ani, la acest moment fiind platita toata datoria catre banca respectiva. Doresc sa desfiintez contul, (cardul fiind oricum expirat din august), operatiuni nu vreau sa mai fac oricum la aceasta banca, dar mi sa spus ca nu se paote si ca voi fi obligata sa platesc adminstrarea de cont pana cand va veni el in tara sa-l inchida. Daca el nu vine 10 ani, ce e de facut?
Va multumesc pentru ajutor

Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Va trimite o imuternicire speciala explicit pt operatiunea pe care vrea s-a faceti pt el.
In acest scop se va deplasa la ambasada sau consulat sau la orice notar de acolo insa in acest caz va trebui tradusa si apostilata.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Probabil banca doreste o procura care sa specifice exact ca scopul imputernicirii este inchiderea contului respectiv. Din pacate o formulare de genul "oriunde trebuinta o va cere" este generala si nu poate fi aplicata decat pentru acte in legatura cu cele mentioante expres in procura.

Spuneti-i ginerelui sa va faca o procura notariala speciala pentru scopul inchiderii contului si pentru indeplinirea oricaror operatiuni necesare in scopul inchiderii contului, inclusiv dar fara a se limita la semnarea oricaror cereri si plata oricaror taxe. In functie de tara in care e plecat, poate fi nevoie si de apostila (el trebuie sa obtina si apostilarea). Procura astfel facuta v-o trimite dvs., o duceti la un traducator autorizat care sa asigura treducerea legalizata (de traducere si autentificarea semnaturii se ocupa traducatorul) si cu originalul plus tarducere legalizata mergeti la banca. Asa sigur nu va mai pot refuza inchiderea contului.

Mult succes!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns, este in Montreal/Canada, e nevoie si de apostila?
Buna ziua,

Pentru a utiliza in Romania o procura data in Canada trebuie ca aceasta sa fie supralegalizata. Supralegalizarea se face in tara unde este data procura (Canada), de catre misiunile diplomatice sau consulare din statul respectiv ale statului unde se va utiliza procura.

In acest sens, spuneti-i cumnatului sa se intereseze la misiunile diplomatice sau consulare ale Romaniei din Canada care este procedura exacta de supralegalizare a unei procuri notariale si ce are el de facut pentru a obtine supralegalizarea.

Dupa ce reuseste sa supralegalizeze procura, si v-o trimite, trebuie sa procedati cum v-am scris mai sus (traducere legalizata).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura apostilata sau nu? cristinamaria22 cristinamaria22 Buna ziua, I-am facut sotului meu o procura la un notar de aici din Spania conform careia ii permit sa ii faca pasaportul fetitei noastre minore si sa ... (vezi toată discuția)
Procura Dany.38 Dany.38 Buna ziua! As dori sa știu de ce o procura făcută in Italia la un avocat italian și apostilata nu este recunoscuta in Romania? Menționez ca procura este ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire hlli hlli Renuntare la mostenire. Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)