avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz restituire garantie de catre proprietar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz restituire garantie de catre proprietar

Buna seara,

Am inchiriat un spatiu comercial de la un proprietar persoana fizica. l-am anuntat ca de luna viitoare nu vom mai continua si deoarece nu l-am anunat cu 30 de zile inainte refuza sa ne returneze garantia. este legal? prin contract se specifica faptul ca trebuia sa il anuntam cu 30 zile inainte dar nu se specifica ca in situatia data garantia se pierde.
Cel mai recent răspuns: zumzy , utilizator 18:30, 22 Noiembrie 2012
daca considerati ca valoarea garantiei este superioara prejudiciului care i l-ati adus pentru nerespectarea termenului de preaviz trebuie ca dvs. sa cereti in instanta restituirea garantiei.
Analizati responsabil conditiile contractuale prevazute pentru rezilierea unilaterala a contractului de locatiune
dar proprietarul pastrand garantia mai poate cere si alte despagubiri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contract inchiriere garsoniera inainte de termen cristicris cristicris Contract inchiriere garsoniera. Doresc sa inchid contractul de inchiriere mai devreme de 09.07.2023, aceasta fiind inchiriata in 09.07.2022. [b]Daca anunt ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am inchiriat un apartament timp de 1 an, dupa care ... T Car T Car buna ziua. Am inchiriat un apartament timp de 1 an, dupa care proprietar a vandut apartamentul respectiv si am refacut contractul cu noul proprietar, pe ... (vezi toată discuția)