buna ziua. Am inchiriat un apartament timp de 1 an, dupa care proprietar a vandut apartamentul respectiv si am refacut contractul cu noul proprietar, pe perioada nedeterminata, cu chiria platita pe 1 a lunii si evident garantia si cu urmatoarea clauza: incetarea contractului se poate face : prin denuntare unilaterala cu un preaviz de 30 zile calendaristice. In situatia in care oricare din parti nu respecta acest conditii va plati celeilalte parti despagubiri in valoare de -(liber). Eu l-am anuntat pe proprietar pe 13 (Astazi) ca la final de luna voi renunta la chirie (chiria pe luna curenta a fost platita) iar el insista ca eu trebuie legal sa raman in posesia cheilor pana pe 13 luna viitoare, si ca din acest motiv nu imi poate returna garantia, pentru ca, spune el legal garantia este pentru plata ultimei luni de chirie, si din acest motiv eu trebuie sa anunt cu 30 de zile inainte sau sa nu platesc chiria pe luna curenta, eu incercand sa negociez cu el jumatate din garantie inapoi. Contractul nu este inregistrat la ANAF, si as dori sa stiu in conditiile acestea daca eu pot sa folosesc (dupa spusele lui) apartamentul inclusiv in luna august, prin utilizarea garantiei ca plata chiriei (dupa cum spune el)