avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Razgandire in cazul inchirierii unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Razgandire in cazul inchirierii unui imobil

Buna ziua,

Am inchiriat un imobil in data de 29.05.2014, platind o garantie+chiria pe o luna, plus comisionul agentiei imobiliare dar intre timp m-am razgandit. La o zi dupa am anuntat proprietarul ca nu vreau sa mai locuiesc acolo deoarece apt-ul nu imi confera siguranta (este situat la parter iar ferestrele nu au gratii).
In ce conditii pot sa imi primesc preferabil toti banii inapoi?Mentionez ca nu am locuit acolo, am returnat cheile proprietarului iar contractul este valabil in continuare (deorece nu am apucat sa-l reziliem, proprietarul spunandu-mi ca nu are cum sa-mi dea banii acum inapoi).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 19:17, 2 Iunie 2015
Denuntarea unilaterala opereaza in termen de 30 de zile de cand anuntati (preferabil prin posta). Deci legal, trebuie sa stati o luna. Va va inapoi la finalul acestei perioade banii de garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ... stefanzaharia1234 stefanzaharia1234 Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie spatiu cristinasovar cristinasovar Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In ianuarie 2015 am inchiriat un spatiu comercial in baza unui contract.In contract este specificat ... (vezi toată discuția)
Incalcarea contractului de inchiere, garantie, facturi. a.vram.l a.vram.l Am reziliat un contract de inchiriere imobil -am anuntat verbal pe 22 decembrie ca vreau sa parasesc locuinta pe 31 ianuarie. La momentul acela, uitasem de ... (vezi toată discuția)