avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA Neplatitor TVA, norma de venit, trebuie sa emit ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA Neplatitor TVA, norma de venit, trebuie sa emit facturi potrivit noului Cod Fiscal?

Buna ziua,

Sunt PFA cu norma de venit, neplatitor de TVA, de aproximativ 2 ani si am avut un singur client din SUA.

Am tinut registrul de incasari in format excel, cu toate incasarile de la el.

Am inteles insa ca potrivit noului Cod Fiscal, ar trebui sa emit si facturi, chiar daca nu sunt cerute de catre client. Imi poate spune cineva din ce data ar fi trebuit sa emit facturi? Cand a intrat in vigoare aceasta obligatie.

Apreciez orice ajutor,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: luparugabriela , utilizator 17:38, 26 Noiembrie 2012
Facturile le emiteti fie la solicitarea clientului fie daca in baza facturii emise aveti o incasare la o data ulterioara facturii. Relativ la intrebarea dvs. nu exista o astfel de prevedere.
Multumesc mult pentru raspuns.

Atunci in cazul in care as colabora cu un client din Romania mi-ar cere factura as incepe facturarea cu numarul 1, indiferent de numarul incasarilor de pana atunci?

Cu stima.
da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura catre o firma din sua - info. despre client: doar denumire si adresa adriana.r adriana.r Sunt pfa si prestez servicii informatice(pe internet) prin intermediul unui site din SUA, Elance.com. Plata o realizeaza firma Elance Inc ( SUA, California). ... (vezi toată discuția)
Pfa prestari servicii freelancing / depasire plafon tva dorincornea dorincornea Am un PFA la norma de venit (cod CAEN 6202) si prestez servicii de consultanta IT exclusiv printr-o platforma online de intermediere pentru servicii de ... (vezi toată discuția)