avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura catre o firma din SUA - info. despre client: ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura catre o firma din SUA - info. despre client: doar denumire si adresa

Sunt pfa si prestez servicii informatice(pe internet) prin intermediul unui site din SUA, Elance.com. Plata o realizeaza firma Elance Inc ( SUA, California). Incasarea se vede in extrasul meu de cont. Eu trebuie sa emit factura , conform legislatiei noastre, dar Elance nu are nevoie de factura mea.. Problema este ca pe site nu sunt afisate decat denumirea firmei si adresa completa, nr tel, etc; nu apare insa publicat nici un nr. de inregistrare.
Este legal sa intocmesc factura , care la datele clientului are doar denumirea clientului si adresa? Clientul fiind din SUA.
Ce imi sugerati?
Deocamdata sunt neplatitor de tva. Cand voi deveni platitor de tva, emit factura fara tva sau cu tva?
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 17:50, 3 Februarie 2010
Nu numai ca este legal, dar este chiar OBLIGATORIU emiterea facturii IN LEI.
Emiterea nu este totuna cu transmiterea ei ; de fapt prin obligativitatea emiterii facturii s-a urmarit asigurrea unor conditii mai bune de control.
Desigur, clientul fiind din SUA, nu exista atatea reguli de completare ca la comertul intracomunitar.

Dupa ce deveniti platitor de TVA emiteti factura cu TVA. Locul prestarii este in Romania, iar administratorul "uneltei" cu ajutorul careia va incasati banii este in SUA. Deci acesta este un prestator de servicii pentru dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Implicatii servicii freelanceri Iulia_8891 Iulia_8891 O societate cu CAEN de realizare a software-ului doreste sa foloseasca serviciile prestate de niste programatori freelanceri (de pe diverse site-uri de ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)