avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotararea de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotararea de divort

Dupa cat timp se primeste hotararea de divort de la pronuntarea sentintei,divortul fiind prin mediator si cale amiabila si ce trebuie facut ca sa o primesc mai repede?Ce fel de cerere?Daca amandoi suntem de acord cu divortul se mai asteapta acel termen de 30 de zile dupa primirea hotararii?Mentionez ca imi trebuie pentru obtinere de viza pentru USA.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:50, 22 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
1.Hotararile civile se redacteaza in termen de 30 de zile de la pronuntare.
2.In situatia in care acest termen este depasit, aveti posibilitatea sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei, pe calea careia sa solicitati urgentarea redactarii hotararii.
3.Da, pentru ca hotararea dvs. este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul, insa atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare in privinta cererilor accesorii divortului.
4.Daca problema dvs. este presanta si va intelegeti si in aceasta privinta cu " sotul " dvs., aveti posibilitatea ca dupa comunicarea sentintei , sa va prezentati impreuna la instanta si fiecare dintre dvs. sa formuleze o cerere adresata presedintelui instantei, anexand o copie a CI, cerere pe calea careia aratati ca intelegeti sa nu formulati apel impotriva sentintei pronuntate.
Daca uzati de aceasta modalitate, " scapati" de acel termen de apel si in acelasi timp puteti solicita in aceeasi zi legalizarea sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am teminat procesul de divort in data de 13.11.2012. As dori sa stiu in cat timp imi vine hotararea de divort si daca pot sa o ridic mai devreme de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Divort si plata pensiei alimentare melinaR melinaR buna seara am si eu o intrbare daca sotia nu poate ajunge la divort si acesta se desface fara ca ea sa fie deacord instanta din a doua infatisare acorda ... (vezi toată discuția)